Vijesti BiH

Naša stranka: Raspravu o Ustavu BiH vratiti u Državni parlament

1 Minute čitanja
nasa stranka

Iz Naše stranke komentirali su pregovore o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i poručili da, umjesto da nas približi evropskim standardima, proces pregovora, zajedno sa njegovim sadržajem, samo je balkanizirao međunarodnu zajednicu, a našu zemlju udaljio od Evrope.

– Pozivamo neumske aktere da se vrate u Parlament te konačno izjasne o jedinom živom prijedlogu u parlamentarnoj proceduri, prijedlogu Naše stranke koji garantira punu ravnopravnost svih građana i naroda, uz istovremeno poštivanje kolektivnih i individualnih prava. Također pozivamo međunarodne zvaničnike da prestanu iznova nuditi modele od kojih profitiraju samo oni koji su BiH i doveli u ovo stanje. Takav pristup je proteklih 25 godina samo doveo do bacanja novca i vaših i naših građana – navodi se u saopćenju Naše stranke.

Da im je u takvom procesu bilo stalo da urede Izborni zakon kako svima u BiH odgovara, dodali su, razmatrali bi i naš prijedlog kojim se u Parlamentu bira jedan predsjednik koji je rezultat dogovora i konsenzusa, a Dom naroda deblokira.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ovako se na štetu građana pokušao riješiti problem pojedinih političara koji nemaju kapacitet da budu izabrani, a traže zakonsku obavezu vlastitog izbora. Niti su se borili za svoje etničke skupine, ni za BiH, već isključivo za svoje fotelje. To su vam rekli i ljudi koji su kroz Skupštinu građana, projekat koji ste vi finansirali, a odmah potom izignorisali: Vrijeme je za jednog predsjednika, sa ceremonijalnim ovlastima te racionalizaciju uloge Doma naroda – kažu iz NS.

Stoga je vrijeme, zaključuju, da se rasprava o Ustavu BiH vrati na jedino prikladno mjesto – Parlament Bosne i Hercegovine.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…