Svijet

Nakon rekordnih kišnih padavina: Bizarna stvorenja se pojavila na australskim plažama

1 Minute čitanja
australija bizarna stvorenja

naša stranka usk kandidati

Deseci bizarnih stvorenja završili su na australskim plažama nakon rekordnih kišnih padavina koje su trajale sedmicama.

Stručnjaci su ostali šokirani mrtvim morskim ribama, koje su se pojavile na plažama u Novom Južnom Velsu, piše Daily Star.

Morski zmajevi su pronađeni u Cronullai, Malabaru i Central Coastu, a vjeruje se da ih je 10 puta više nego što ih uobičajeno završi na plažama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dr. David Booth, profesor morske ekologije na Tehnološkom univerzitetu iz Sydneyja, rekao je za Sydney Morning Herald: “Jasno je da se radi o kombinaciji šokantnog vremena, polutanata koji su saprani u more i velikih valova”.

bizarna stvorenja u australiji

Morski zmajevi se mogu naći u australskim vodama i neobično je za njih da zalutaju na obalu jer odrasli primjerci migriraju samo 50 do 500 metara od mjesta gdje su rođeni.

– Ovo ih može izložiti gubitku staništa i promjenjivim faktorima okruženja – kaže istražiteljica dr. Selma Klanten.

Morski zmajevi su popularni kod ronilaca zbog svoje izražajne boje, poput žute i purpurne. Njihova dužina je do 45 centimetara, a najčešće se nalaze među grebenima i bliski su srodnici vodenih konjića.

Vezane objave
Svijet

Ukrajina i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO

1 Minute čitanja
Ukrajina je i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO savez, o čemu je izvijestio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) na društvenim…
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…