Svijet

Nakon rekordnih kišnih padavina: Bizarna stvorenja se pojavila na australskim plažama

1 Minute čitanja
australija bizarna stvorenja

Deseci bizarnih stvorenja završili su na australskim plažama nakon rekordnih kišnih padavina koje su trajale sedmicama.

Stručnjaci su ostali šokirani mrtvim morskim ribama, koje su se pojavile na plažama u Novom Južnom Velsu, piše Daily Star.

Morski zmajevi su pronađeni u Cronullai, Malabaru i Central Coastu, a vjeruje se da ih je 10 puta više nego što ih uobičajeno završi na plažama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dr. David Booth, profesor morske ekologije na Tehnološkom univerzitetu iz Sydneyja, rekao je za Sydney Morning Herald: “Jasno je da se radi o kombinaciji šokantnog vremena, polutanata koji su saprani u more i velikih valova”.

bizarna stvorenja u australiji

Morski zmajevi se mogu naći u australskim vodama i neobično je za njih da zalutaju na obalu jer odrasli primjerci migriraju samo 50 do 500 metara od mjesta gdje su rođeni.

– Ovo ih može izložiti gubitku staništa i promjenjivim faktorima okruženja – kaže istražiteljica dr. Selma Klanten.

Morski zmajevi su popularni kod ronilaca zbog svoje izražajne boje, poput žute i purpurne. Njihova dužina je do 45 centimetara, a najčešće se nalaze među grebenima i bliski su srodnici vodenih konjića.

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…