Regija

Na svim ključnim prometnim pravcima u Hrvatskoj ogromne su kolone

2 Minute čitanja
stanje na granicama BiH

Hrvatski autoklub (HAK) izvještava o nepreglednim kolonama i pravim prometnim čepovima. U Dalmaciji dodatni problem radi kišovito vrijeme.

Grmljavinsko nevrijeme potopilo je splitske prometnice. Prva ‘prava’ ljetna kiša, kao i obično, izazvala je kaos. S obzirom na veliku količinu, odvodnja na gradskim ulicama ne uspijeva svu vodu na vrijeme prikupiti, pa se na nekim dionicama Splitom vozi kao u bazenu, piše Dalmatinski portal.

Prema izvješću HAK-a, posebno je ‘gužvovito’ na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče gdje se vozi u kolonama i uz zastoje. Konkretno, usporeno se u koloni vozi između odmorišta Draganić i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba i to zbog prometne nesreće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kolona između čvorova Maslenica i Zadar I u smjeru Zagreba duga je oko 17 kilometara, a između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika oko 14 kilometara, izvijestio je oko 15 sati HAK.

Kolona vozila od oko šest kilometara i zastoj zabilježeni su i pred tunelom Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, a pred naplatom Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su oko dva kilometra. Vozi se u kolonama uz zastoje i na dionicama Lučko-Bosiljevo u oba smjera, Žuta LokvaOtočac-Perušić i Gospić-Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, Šibenik-Benkovac u smjeru Zagreba. Kolone od 1,5 do dva kilometra su na A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije te na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka.

Na A7 Rupa-Rijeka pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga kilometar kao i pred čvorom Rupa prema prijelazu Pasjak. Kolona na A7 Orehovica-Šmrika između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Krka duga je oko četiri kilometra a, povremeno se prekida promet kroz tunel Burlica. Na Krčkom mostu kolone u oba smjera duge su oko četiri kilometra, a na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona oko sedam kilometara.

Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko četiri kilometra, a pred čvorom Matulji u smjeru Rijeke kolona oko dva kilometra. Povremeni zastoji uočeni su i na Jadranskoj magistrali na dionicama Kraljevica-Novi Vinodolski, Šibenik-Zadar i Split-Omiš-Makarska. Prema graničnom prijelazu Pasjak kolona je od čvora Rupa.

Kolone su u Istri prema graničnom prijelazu Kaštel i Plovanija te pred tunelu Učka u smjeru Rijeke.

INFORMACIJE MUP-a HR O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

Čekanje na graničnim prijelazima i izvještaj sa HAK kamere

Bosna i Hercegovina – Hrvatska

UlazIzlaz
GP Gradiška (Bosanska Gradiška)1 h2 h
Gunja (Brčko)do 30 min.
GP Jasenovac (Donja Gradina)4 h2 h
GP Maljevac (Velika Kladuša)do 30 min.1 h
Ličko Petrovo Selo (GP Izačić)2 h2 h
Hrvatska Dubica (Bosanska Dubica)1 h 30 min.
Slavonski Šamac (Bosanski Šamac)1 h

Slovenija – Hrvatska

ulazIzlaz
GP Macelj (Gruškovje)2 h
GP Rupa1 h1 h 30 min.

Srbija – Hrvatska

UlazIzlaz
GP Bajakovo (Batrovci)1 h
GP Tovarnik (Šid)1 h 30 min.
Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…