Vijesti BiH

Na graničnim prijelazima u BiH lišeno slobode osam osoba

2 Minute čitanja
granična policija hapšenje

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 25. augusta 2023. godine, lišili su slobode B.O. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Prethodno, 20. augusta 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode B.N. (1957.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na prijelazu Kozarska Dubica na izlasku iz BiH i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 24. augusta 2023., na letu iz Malmea, lišili su slobode A.K. (1996.). Utvrđeno je da ovog državljanina Kraljevine Švedske potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela Krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu. 

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Brčko su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brčko lišili slobode A.J. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 21. augusta 2023., prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod, lišili su slobode M.K. (1981.) jer ga potražuje Osnovni sud u Tesliću radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 21. augusta 2023., na letu iz Ciriha, lišili su slobode H.G. (1964.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje ovog državljanina BiH radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 19. augusta 2023., lišili su slobode bh. državljanina, J.D.D. (1975.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Davanje lažnog iskaza. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na graničnom prijelazu Bijača i predat službenicima Policijske stanice Sanski Most.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su lišili slobode E.R. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Državljanin Sjedinjenih Američkih Država i BiH je kontroliran na ulasku u BiH na GP Bijača i predat službenicima Policijske stanice Mostar.

Preporučujemo link granični prijelazi kamere

Izvor: Granična policija BiH

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…