Sport

Lejla Njemčević ostvarila historijski plasman na Svjetskoj ranking listi

1 Minute čitanja
lejla njemcevic

Najbolja bh.biciklistkinja Lejla Njemčević članica Allebike tima je nakon pobjede na Svjetskom kupu upisala novih 250 UCI bodova i time napredovala za dvije pozicije na UCI Svjetskoj ranking listi. Lejla Njemčević sada zauzima 5. mjesto na UCI ranking listi i to je najbolji plasman u njenoj karijeri ali i u historiji Bosne i Hercegovine.

Bh. takmičarka se posljednje dvije sezone nalazila unutar najboljih 10 biciklistkinja Svijeta, a nakon niza sjajnih rezultata u ovoj sezoni bh. biciklistkinja se plasirala u top 5 biciklistkinja na UCI ranking listi u maraton disciplini.

Prvo mjesto na ranking listi pripada Ariane Luthi iz Švicarske sa 1890 bodova, na drugoj poziciji je Sosna Katazina iz Litvanije sa 1761 bodom, dok je na trećem mjestu Stefanie Dohrn iz Njemačke sa 1592 boda te na četvrtom mjestu Fasolis Costanza iz Italije sa 1258 bodova. Lejla Njemčević trenutno ima 1229 bodova i za očekivati je da dodatno popravi svoj plasman s obzirom na to da je sada na rasporedu glavni dio takmičarske sezone.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Da se bh. takmičarka nalazi u vrhunskoj formi pokazuje podatak da je sve utrke na kojima je nastupila u ovoj sezoni završila na podiju, odnosno upisala je tri pobjede i dva treća mjesta.

Fena.ba

Vezane objave
Sport

Košarkaški teren

1 Minute čitanja
Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, a kvalitetan košarkaški teren je od ključne važnosti za uživanje u ovoj uzbudljivoj igri….
Sport

Raspored utakmica svjetsko prvenstvo Katar 2022

1 Minute čitanja
Donosimo raspored utakmica sa svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. Petak, 25. novembar Grupa B Wales – Iran 11:00h Grupa A Katar…
Sport

"Zmajevi" večeras dočekuju "Sokole": Naš tim favorit kladionica

2 Minute čitanja
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45 sati) će na zeničkom Bilinon polju ugostiti selekciju Crne Gore, u petom kolu grupe B3 Lige…