Regija

Krijumčarili migrante skupocjenim Jaguarom, pa “pali” u Karlovcu!

1 Minute čitanja
krijumcarenje

naša stranka usk kandidati

Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv tri mlade osobe zbog krijumčarenja migranata. Svi su iz Koprivnice, prvookrivljenik je 25-godišnjak koji je, tvrde u tužiteljstvu, u svoj automobil marke Jaguar primio pet stranih državljana koji su ilegalno ušli u RH, dok su mu 20-godišnja djevojka i njezin 27-godišnji brat u Opel Astri bili prethodnica, navodi Kaportal

Migrante su preuzeli u Miholjskom nedaleko od Graničnog prijelaza Maljevac / Velika Kladuša te im je bila namjera prebaciti ih do Rijeke za 250 eura po osobi. Drugookrivljeni je trebao dobiti za sebe dodatnih 600 eura, a njegova suvozačica 500 kuna. Karlovačka policija u tome ih je spriječila u Karlovcu, na brzoj cesti prema naplatnim kućicama.

Prvookrivljeni je u svojoj obrani iskazao da je samo htio zaraditi, a sve je dogovorio preko Facebooka, gdje se javio na oglas. Kada je pokupio te ljude u Jaguar koji je iznajmio, kaže, nije znao lokaciju gdje ih treba ostaviti, jer ju je izbrisao.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nije unaprijed dobio ništa novca, a trebao je dobiti 250 eura po osobi po izvršenom prijevozu. Na mobitel je dobio lokaciju, bila je blizu državne granice i tamo ih je pokupio. Bili su, kaže, na nekoj livadi, dva puta je potrubio, kako je bilo dogovoreno, oni su ušli i zatim je krenuo.

U Astri je bio šogor, imali su dogovor da budu ispred njega radi policije, nije im rekao što se događa, već su se sreli u Karlovcu, pa su trebali nastaviti dalje. Prije je vozio već “dva do tri puta, jednom je dobio novce, 1000 eura, a drugi puta nije dobio ništa”, kaže.

Djevojka kaže da ju je dečko zamolio da ide s njim da mu ne bude dosadno te je za to trebala dobiti oko 500 kuna, dok je njezin brat trebao dobiti oko 600 eura. Otkrila je da njezin dečko nema vozačku dozvolu pa mu je Jaguara zapravo rentala majka, dok je njezin brat Astru unajmio u Zagrebu.

Policija im je u mobitelima pronašla komunikaciju koja potvrđuje njihova priznanja da su u krijumčarenje migranata krenuli svjesno. Oduzeli su im mobitele, ali i automobile, navodi Kaportal.

Vezane objave
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…