Regija

Krijumčarili migrante skupocjenim Jaguarom, pa “pali” u Karlovcu!

1 Minute čitanja
krijumcarenje

Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv tri mlade osobe zbog krijumčarenja migranata. Svi su iz Koprivnice, prvookrivljenik je 25-godišnjak koji je, tvrde u tužiteljstvu, u svoj automobil marke Jaguar primio pet stranih državljana koji su ilegalno ušli u RH, dok su mu 20-godišnja djevojka i njezin 27-godišnji brat u Opel Astri bili prethodnica, navodi Kaportal

Migrante su preuzeli u Miholjskom nedaleko od Graničnog prijelaza Maljevac / Velika Kladuša te im je bila namjera prebaciti ih do Rijeke za 250 eura po osobi. Drugookrivljeni je trebao dobiti za sebe dodatnih 600 eura, a njegova suvozačica 500 kuna. Karlovačka policija u tome ih je spriječila u Karlovcu, na brzoj cesti prema naplatnim kućicama.

Prvookrivljeni je u svojoj obrani iskazao da je samo htio zaraditi, a sve je dogovorio preko Facebooka, gdje se javio na oglas. Kada je pokupio te ljude u Jaguar koji je iznajmio, kaže, nije znao lokaciju gdje ih treba ostaviti, jer ju je izbrisao.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nije unaprijed dobio ništa novca, a trebao je dobiti 250 eura po osobi po izvršenom prijevozu. Na mobitel je dobio lokaciju, bila je blizu državne granice i tamo ih je pokupio. Bili su, kaže, na nekoj livadi, dva puta je potrubio, kako je bilo dogovoreno, oni su ušli i zatim je krenuo.

U Astri je bio šogor, imali su dogovor da budu ispred njega radi policije, nije im rekao što se događa, već su se sreli u Karlovcu, pa su trebali nastaviti dalje. Prije je vozio već “dva do tri puta, jednom je dobio novce, 1000 eura, a drugi puta nije dobio ništa”, kaže.

Djevojka kaže da ju je dečko zamolio da ide s njim da mu ne bude dosadno te je za to trebala dobiti oko 500 kuna, dok je njezin brat trebao dobiti oko 600 eura. Otkrila je da njezin dečko nema vozačku dozvolu pa mu je Jaguara zapravo rentala majka, dok je njezin brat Astru unajmio u Zagrebu.

Policija im je u mobitelima pronašla komunikaciju koja potvrđuje njihova priznanja da su u krijumčarenje migranata krenuli svjesno. Oduzeli su im mobitele, ali i automobile, navodi Kaportal.

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…