Vijesti BiH

Komisija za saobraćaj i komunikacije: Prihvaćena inicijativa za izmjenu Pravilnika o vozačkoj dozvoli

1 Minute čitanja
parlament bih 1

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je inicijativu Damira Arnauta da se pokrene postupak izmjene Pravilnika o vozačkoj dozvoli s ciljem ukidanja člana 24. kojim se regulira obaveza zamjene vozačke dozvole za osobe koje promijene prebivalište.

Izmjena pravilnika o vozačkoj dozvoli zatražena je od Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je usvojen i u dalju parlamentarnu proceduru upućen Prijedlog izvještaja o radu Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH za 2021. godinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Komisija je usvojila i Orijentacioni radni plan Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH za ovu godinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine,prenosi BHRT.

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…