Vijesti BiH

KFC do kraja godine planira zaposliti 80 radnika u Bosni i Hercegovini

1 Minute čitanja
kfc

Svjetski brend KFC (Kentucky Fried Chicken) uskoro stiže u Bosnu i Hercegovinu, a u ovoj godini u našoj zemlji planiraju zaposliti 80 radnika.

Kako je za Klix.ba kazao Mehmed Pozderac, direktor Sarajevske kompanije TASTRA, u narednom periodu zapošljavat će radnike na raznim pozicijama, “od kuhinje do menadžmenta”, a svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na mail posao@kfc.co.ba.

“Potpisivanjem franšiznog ugovora u spetembru prošle godine firma TASTRA iz Sarajeva postala je ekskluzivni operater franšze KFC-a na teritoriji Bosne i Hercegovine. Time naša zemlja biva bogatija za još jedan svjetski lanac QSR (Quick Service Restaurants) industrije, što za posljedicu ima nova, brojna zapošljavanja i obuke, kao i pozicioniranje brenda na regionalnoj i svjetskoj mapi”, kazao je Pozderac za Klix.ba.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Već prošle godine ova kompanija počela je sa zapošljavanjem i prvim edukacijama i treninzima budućih uposlenika, a narednih dana očekuje se obuka i edukacija radnika s ciljem usvajanja znanja u primjeni najnovijih tehničkih i operativnih procedura i inovacija u kontroli kvaliteta, sigurnosti hrane, te upravljanja zahtjevnim procesima.

“Uskoro ćemo imati spremnih dvadesetak certificiranih KFC radnika. Intenzivno radimo na zapošljavanju uposlenika u svim segmentima restoranskog poslovanja KFC-a, stoga još jednom pozivam sve zainteresovane za rad u KFC restoranima da svoj CV pošalju na mail posao@kfc.co.ba”, poručio je Pozderac.

Zbog visokih svjetskih standarda franšiznih modela ovog tipa, KFC će, osim oko 80 radnika ove godine, zapošljavati i dodatnih 50 do 70 ljudi godišnje u narednom periodu.

“Time smo još ponosniji na činjenicu da jedan ovakav brend dovodimo u našu državu, modernizujemo našu gastronomsku ponudu, a ljubiteljima hrane pružamo novi izbor proizvoda. Činjenica da ovaj planetarno popularni restoran stiže u nažu zemlju svakako je pozitivan signal i drugim, budućim investitorima”, istakao je Pozderac.

U ovoj godini počet će raditi prvi KFC restorani u BiH, a o detaljima i lokacijama također ćemo prvi obavijestiti javnost. Ono što je poznato jeste da su za sada izvijesne dvije lokacije u Sarajevu u kojima će posjetioci moći uživati već ove godine.

Podsjetimo, firma TASTRA dijelom je Aptha korporacije, sastavljene od većeg broja kompanija, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, te sa više od hiljadu uposlenika.

klix

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…