Lifestyle

Kako sačuvati jagode?

1 Minute čitanja
kako sacuvati jagode

Volite jagode, ali kako ne mogu dugo trajati, kupujete ih u malim količinama.

Ali, postoji način kako i to riješiti, a jedna žena na Facebooku podijelila je trik uz pomoć kojeg će jagode ostati slatke, sočne i “taman” zrele i do čak tri sedmice.

To znači da ćete sada, uz pomoć ovog trika, moći kupiti jagode ranije, kad su povoljnije, za čak nekoliko sedmica unaprijed.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Trebalo mi je 36 godina da shvatim da, ako jagode stavite u obične staklene tegle i tako ih dobro zatvorene stavite u frižider, mogu trajati jako dugo – napisala je Kris Potter u svojoj objavi na Facebook grupi Everything Gardens i dodala:

– Ne varam ni za jedan dan, ove su jagode u frižideru više od tri sedmice. To su jagode iz supermarketa za koje sam inače bila sretna ako bi slučajno potrajale do pet dana prije nego što bi počele bivati truhle – navodi Potter.

Korisnici su u komentarima pisali da su i sami čuli za ovu metodu i da je koriste za svo bobičasto voće.

– Važno je samo tako ga pohraniti čim ga donesete iz trgovine, i to bez prethodnog pranja i čišćenja – napisala je jedna žena, a druga dodala da tako spremljeno bobičasto voće može trajati i do četiri sedmice.

Portal Real Simple piše da, osim u tegli, neoprane jagode možete staviti i u hermetički zatvorenu plastičnu posudu.

Ako ih prvo stavite na suhi i čisti komad kuhinjskog papira, a onda u posudu i u frižider.

Osim ovog, dobar je način za održavanje njihove svježine i namočiti ih u razrijeđenom sirćetu.

Jedan dio bijelog sirćeta i tri dijela vode – na nekoliko minuta. Ocijedite ih, osušite i stavite na čisti kuhinjski papir, pa u staklenu posudu, zatim poklopite i čuvajte u frižideru.

Izvor: Faktor/Real Simple

Vezane objave
Lifestyle

Kako prepoznati negativne ljude?

4 Minute čitanja
S negativnim se ljudima teško nositi i ako niste pažljivi, takav odnos može potkopati vašu vlastitu energiju. Evo kako ćete ih prepoznati!…
Lifestyle

Osho: “Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha!”

1 Minute čitanja
“Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha. Shvatite ovaj strah, inače ćete postati mrtvo tijelo prije nego što vam…
Lifestyle

Izgubi čovjek svoj život tolerirajući sve i svašta!

2 Minute čitanja
Kažu sve treba prihvatiti i sve tolerirati, ali se pitamo gdje je granica. Misli li se doista pod riječju „sve“ na svaki…