Lifestyle

Kako sačuvati jagode?

1 Minute čitanja
kako sacuvati jagode

Volite jagode, ali kako ne mogu dugo trajati, kupujete ih u malim količinama.

Ali, postoji način kako i to riješiti, a jedna žena na Facebooku podijelila je trik uz pomoć kojeg će jagode ostati slatke, sočne i “taman” zrele i do čak tri sedmice.

To znači da ćete sada, uz pomoć ovog trika, moći kupiti jagode ranije, kad su povoljnije, za čak nekoliko sedmica unaprijed.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Trebalo mi je 36 godina da shvatim da, ako jagode stavite u obične staklene tegle i tako ih dobro zatvorene stavite u frižider, mogu trajati jako dugo – napisala je Kris Potter u svojoj objavi na Facebook grupi Everything Gardens i dodala:

– Ne varam ni za jedan dan, ove su jagode u frižideru više od tri sedmice. To su jagode iz supermarketa za koje sam inače bila sretna ako bi slučajno potrajale do pet dana prije nego što bi počele bivati truhle – navodi Potter.

Korisnici su u komentarima pisali da su i sami čuli za ovu metodu i da je koriste za svo bobičasto voće.

– Važno je samo tako ga pohraniti čim ga donesete iz trgovine, i to bez prethodnog pranja i čišćenja – napisala je jedna žena, a druga dodala da tako spremljeno bobičasto voće može trajati i do četiri sedmice.

Portal Real Simple piše da, osim u tegli, neoprane jagode možete staviti i u hermetički zatvorenu plastičnu posudu.

Ako ih prvo stavite na suhi i čisti komad kuhinjskog papira, a onda u posudu i u frižider.

Osim ovog, dobar je način za održavanje njihove svježine i namočiti ih u razrijeđenom sirćetu.

Jedan dio bijelog sirćeta i tri dijela vode – na nekoliko minuta. Ocijedite ih, osušite i stavite na čisti kuhinjski papir, pa u staklenu posudu, zatim poklopite i čuvajte u frižideru.

Izvor: Faktor/Real Simple

Vezane objave
Lifestyle

Zašto je dobro imati mačku u kući

2 Minute čitanja
Mačke su fascinantne životinje koje pružaju mnoge zdravstvene i emocionalne benefite svojim vlasnicima. U ovom članku ćemo istražiti nekoliko ključnih razloga zašto…
Lifestyle

Kako prepoznati negativne ljude?

4 Minute čitanja
S negativnim se ljudima teško nositi i ako niste pažljivi, takav odnos može potkopati vašu vlastitu energiju. Evo kako ćete ih prepoznati!…
Lifestyle

Osho: “Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha!”

1 Minute čitanja
“Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha. Shvatite ovaj strah, inače ćete postati mrtvo tijelo prije nego što vam…