Biznis

Jedan od vodećih bh. privrednika sprema novu veliku investiciju

1 Minute čitanja
jedan od vodecih bh privrednika

U Maglaju bi uskoro trebala krenuti izgradnja nove tvornice namještaja a iza projekta stoji Hajrudin Ahmetlić iz Tešnja.
Ahmetlić je, inače, vlasnik kompanije Hifa Petrol, jedne od vodećih naftnih kompanija u BiH.

Tvornica će biti građena u poslovno-radnoj zoni “Lješnica”. U toku je neophodna procedura u Općini Maglaj na izmjeni dokumentacije kako bi ova investicija bila omogućena. Ahmetlić je već vlasnik zemljišta na kojem je planirana gradnja kompleksa.

No, potrebno je izvršiti djelimične izmjene namjene i razmještaja objekata, parcelacije i građevinskih i regulacionih linija i plan saobraćaja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Plan je izgradnja proizvodno – poslovnog objekta sa pratećim sadržajima, za obradu drveta i proizvodnju namještaja.

Objekat će se sastojati od dvije cjeline: proizvodni objekat gabaritnih dimenzija 125 x 60 metara spratnosti VP+0 i poslovni objekat gabaritnih dimenzija 50 x 30 metara spratnosti VP+1.

Planira se i prostor za prateće sadržaje – manipulativni prostor, parking površine za kamione i putnička vozila za predviđenu namjenu proizvodnog objekta, zelene i saobraćajne površine kao i rješenje internog saobraćaja.

Podsjetimo da je proizvodnja namještaja u velikom usponu u Bosni i Hercegovini.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Biznis

АLKALOID predstavio rezultate rada za prvi kvartal 2024

3 Minute čitanja
Аlkaloid sa rastom konsolidovanih prodaja od 13%, u vrijednosti od 79,9 miliona eura, konsolidovana neto-dobit od 7,8 miliona eura i sa investicijama…
Biznis

U Bihaću otvorena treća dm prodavnica

2 Minute čitanja
Osluškujući potrebe i želje kupaca najveći drogerijski lanac u BiH dm otvorio je novu prodavnicu u Bihaću. Treća po redu dm prodavnica…
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…