Biznis

Jedan od vodećih bh. privrednika sprema novu veliku investiciju

1 Minute čitanja
jedan od vodecih bh privrednika

U Maglaju bi uskoro trebala krenuti izgradnja nove tvornice namještaja a iza projekta stoji Hajrudin Ahmetlić iz Tešnja.
Ahmetlić je, inače, vlasnik kompanije Hifa Petrol, jedne od vodećih naftnih kompanija u BiH.

Tvornica će biti građena u poslovno-radnoj zoni “Lješnica”. U toku je neophodna procedura u Općini Maglaj na izmjeni dokumentacije kako bi ova investicija bila omogućena. Ahmetlić je već vlasnik zemljišta na kojem je planirana gradnja kompleksa.

No, potrebno je izvršiti djelimične izmjene namjene i razmještaja objekata, parcelacije i građevinskih i regulacionih linija i plan saobraćaja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Plan je izgradnja proizvodno – poslovnog objekta sa pratećim sadržajima, za obradu drveta i proizvodnju namještaja.

Objekat će se sastojati od dvije cjeline: proizvodni objekat gabaritnih dimenzija 125 x 60 metara spratnosti VP+0 i poslovni objekat gabaritnih dimenzija 50 x 30 metara spratnosti VP+1.

Planira se i prostor za prateće sadržaje – manipulativni prostor, parking površine za kamione i putnička vozila za predviđenu namjenu proizvodnog objekta, zelene i saobraćajne površine kao i rješenje internog saobraćaja.

Podsjetimo da je proizvodnja namještaja u velikom usponu u Bosni i Hercegovini.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Biznis

Dug propale kripto platforme FTX skoro 3,1 milijardu dolara

1 Minute čitanja
Propala digitalna platforma za transakcije u kriptovalutama FTX objavila je da 50 najvećih vjerovnika duguje gotovo 3,1 milijardu dolara. Skupini od 10…
Biznis

Milionska akvizicija: Telemach preuzima domaćeg kablovskog operatera

1 Minute čitanja
Kompanija Telemach BH u procesu je preuzimanja firme TX TV iz Tuzle. Ova akvizicija će imati efekat na maloprodajnim tržištima fiksne telefonije,…
Biznis

 U Tešnju centar za obuku kadrova za obnovljive izvore energije

1 Minute čitanja
Uz vlastita i sredstva iz fondova Europske unije u Tešnju će se graditi energetski edukacijski poligon koji će obrazovati stručni kadar za…