Vijesti BiH

Jaka kiša i vjetar protutnjali Prijedorom

1 Minute čitanja
nevrijeme u prijedoru
foto: Bojana Majsotorvić

Jaka kiša praćena vjetrom i grmljavinom zahvatila je sinoć područje Prijedora. Vjetar je lomio grane drveća, a zbog velike količine padavina poplavili su podrumi stambenih i poslovnih objekata zbog čega su pune ruke posla imali vatrogasci. Nevrijeme za sobom ostavilo polomljena stabala i podrume pune vode.

Mještani Urija koji žive uz rječicu Puharska kažu da je ih je noćas probudilo nevrijeme. Pričaju da je za oko pola sata ova rječica izlila na okolna imanja.

– Oko tri noćas su me probudili led, kiša, vjetar, grmjelo je i sijevalo. Sklanjali smo što se može skloniti. Za oko pola sata već je Puharska izlila. Ona dolazi iz mjesta Crna Dolina i donosi bujične vode, ali i kanalizaciju Aerodromskog naselja. Problem je što je ona puna smeća, vreća, guma koje oslabi protok vode – pričaju mještani i dodaju da je potrebno hitno čišćenje korita Puharske u ovom naselju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Značajna šteta usljed nevremena nastala je i u baštama na području Prijedora u kojima su kiša i vjetar polomili i povaljali posijano povrće.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Nebojša Miljuš kaže da su vatrogasci već su dvadesetak minuta nakon kiše već primili prvi poziv zbog izbijanja podzemnih voda u objektima.

– Velika količina padavina je u kratkom vremenskom uzrokovala plavljenja, nije bilo moguće da kanalizacija  prime tu količinu vode. Došlo je do plavljenja određenih podrumskih prostorija u dijelu Ulice Slvka Rodića. Ispumpavali smo vodu iz podruma Tržnog centra „Patrija“, odakle smo dobili i prvi poziv,a potom  u objektu „Agromedeksa“, podrum banke NLB , zlatare pored banke nje i još nekih objekta – naveo je Miljuš.

Poslovođa Javne čistoće u Komunalnom preduzeću Prijedor Rajka Rauš navela je da su radnici ovog preduzeća čistili saobraćajnice i trotoare od nanesenog lišća i smeća tokom nevremena.

– Ovo je noćas baš bilo vanredno i niko nije očekivao ovako nevrijeme, ali uspjeli smo polako da raščistimo taj naneseni nered bilo je polomljeno nekoliko stabala. Najveće stablo je polomljeno kod Autobuske stanice i imali smo na Pećanima polomljenih grana na stablima – rekla je ona.

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…