Lifestyle

Izgubi čovjek svoj život tolerirajući sve i svašta!

2 Minute čitanja
tuzna zena

Kažu sve treba prihvatiti i sve tolerirati, ali se pitamo gdje je granica. Misli li se doista pod riječju „sve“ na svaki talog, ljagu i nešto slično? Poštenije bi bilo kada vidiš da ne ide – da se okreneš i otiđeš i ne praviš se velik u toleranciji pa neka se svatko nosi s posljedicama svoga izbora.

Izgubi čovjek svoj život tolerirajući sve i svašta, izgubi ga jer govori „da“ i onome što ga smeta i ide mu na živce – pa čak i onome u što je sto posto uvjeren da je pogrešno, ali drugi kažu da mora tolerirati pa tolerira.

Izgubi čovjek svoj život govoreći da je u redu ono što nije u redu i da različitosti vesele, a sam zna u sebi da je bolje ništa nego svašta. Izgubi čovjek svoj život prihvaćajući sve ljude i njihove mušice koji su sve samo ne ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Izgubi čovjek svoj život među ljudima koji neće prihvatiti ništa što je njegovo, ali od njega traže da prihvati njih i onda se pita dokle će ići ta luda igra u kojoj se mora prihvatiti i ono što nema smisla.

Izgubi čovjek svoj život praveći se da je širokogrudan i velikodušan, a sve je to neka farsa s kojom našteti najviše sebi, jer u sebe stavi sve ono što ne bi trebao i živi s tim kao da je to nešto posve normalno i u redu.

Izgubi čovjek svoj život u šumi različitosti, a onda se na kraju pita gdje je on, što je on, koji je njegov put. Traži svoj identitet i autentičnost, ali kasno je kada se izgubi u masi nečega što se nikome ne sviđa, ali nitko se ne smije suprotstaviti jer će ispasti da ne prihvaća različitosti.

Pirova je to pobjeda u kojima svima na kraju ostaje gorak okus u ustima iako izgleda kao da su svi pobijedili, a zapravo su svi na kraju gubitnici.

Kažu sve treba prihvatiti i sve tolerirati, ali se pitamo gdje je granica. Misli li se doista pod riječju „sve“ na svaki talog, ljagu i nešto slično?

Poštenije bi bilo kada vidiš da ne ide da se okreneš i otiđeš i ne praviš se velik u toleranciji pa neka se svatko nosi s posljedicama svoga izbora.

Neka vide da ne odobravaš sve i svašta, ali nećeš im ni pljeskati u onom što tvoje srce i razum ne prihvaćaju.

Na koncu život koji imaš je vrijedan i ostaje ti izbor, a taj je da bolje ništa, nego svašta.

Mario Žuvela/prijatelj.org

Vezane objave
Lifestyle

Zašto je dobro imati mačku u kući

2 Minute čitanja
Mačke su fascinantne životinje koje pružaju mnoge zdravstvene i emocionalne benefite svojim vlasnicima. U ovom članku ćemo istražiti nekoliko ključnih razloga zašto…
Lifestyle

Kako prepoznati negativne ljude?

4 Minute čitanja
S negativnim se ljudima teško nositi i ako niste pažljivi, takav odnos može potkopati vašu vlastitu energiju. Evo kako ćete ih prepoznati!…
Lifestyle

Osho: “Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha!”

1 Minute čitanja
“Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha. Shvatite ovaj strah, inače ćete postati mrtvo tijelo prije nego što vam…