Vijesti BiH

Izetbegović: Dodik je dobio upozorenje

1 Minute čitanja
izetbegovic

naša stranka usk kandidati

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas nakon redovne sjednice stranačkog Predsjedništva podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine dajući podršku stavovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji su kreirani prije osam godina jer se ti stavovi neće mijenjati.

Popis sadržaja

Očuvanje mira

Predsjedništvo SDA pozvalo je sve političke partije u BiH i regionu da odgovornom politikom i ponašanjem rade na očuvanju mira, ali su pozvali i na deblokadu državnih institucija kako bi se BiH suprotstavila onome što dolazi te sigurnosne agencije da spriječe bilo kakvu mogućnost destabilizacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, su na usvajanje državnog budžeta, ali i federalnog te su pozdravili zakone koji su usvojeni u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH jer su oni dio 14 prioriteta iz Mišljenja Evropks komisije za dobijanje statusa kandidata.

Dupla igra

Izetbegović, koji je i predsjedavajući Doma naroda PSBiH, smatra da će sjedište tog doma biti održano naredne sedmice u srijedu ili četvrtak, a ne 24. marta kada je predviđena sjednica jer postoji u hitnosti donošenja zakonskih rješenja.

Osvrnuo se i na blokade člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika ocjenjujući da je on napravio mnogo štete BiH zbog čega bi bilo vrijeme da na ode sa političke scene.

– Dodik je vrlo davao izjave da je ovo propala zemlja, a onda je očigledno dobio upozorenje mentora da tako ne radi. Igraju se tu i neke duple igre. Ono što je vidljivo iz Dodikovog djelovanja da je on svojom politikom užasno unazadio ovu zemlju, da bi u BiH ostale sudbine hiljada mladih da nije bilo njegove politike. I stotine hiljada penzionera bi imali veću platu. Zaustavljao je investicije. Mogli smo do sada biti u NATO savezu i uznapredovali na EU putu da nije bilo njega – zaključio je Izetbegović,prenosi avaz.ba.

Vezane objave
Vijesti BiH

Julius Meinl: Prvog oktobra besplatna šoljica vrhunske kafe i cijelo stablo u njoj

1 Minute čitanja
Ovo je kampanja Julius Meinla, brenda koji na ovaj način na odabranim lokacijama nudi besplatnu kafu, istovremeno provodeći misiju za zaštitu planete…
Vijesti BiH

Crveni križ, policija i INZ zajedno rade na povećanju sigurnosti u školama

2 Minute čitanja
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica inicirao je održavanje stručnog skupa na temu “Povećanje sigurnosti u školama” u okviru kojeg su…
Vijesti BiH

Da li će kompromitovana Diana Kajmaković biti suspendovana i udaljena iz Tužilaštva BiH?

3 Minute čitanja
Nakon što je državna tužiteljica Diana Kajmaković spominjana u Sky aplikaciji, a zatim prebačena u drugi odjel Tužilaštva BiH, danas su uslijedile…