Vijesti BiH

Izetbegović: Dodik je dobio upozorenje

1 Minute čitanja
izetbegovic

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas nakon redovne sjednice stranačkog Predsjedništva podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine dajući podršku stavovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji su kreirani prije osam godina jer se ti stavovi neće mijenjati.

Popis sadržaja

Očuvanje mira

Predsjedništvo SDA pozvalo je sve političke partije u BiH i regionu da odgovornom politikom i ponašanjem rade na očuvanju mira, ali su pozvali i na deblokadu državnih institucija kako bi se BiH suprotstavila onome što dolazi te sigurnosne agencije da spriječe bilo kakvu mogućnost destabilizacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, su na usvajanje državnog budžeta, ali i federalnog te su pozdravili zakone koji su usvojeni u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH jer su oni dio 14 prioriteta iz Mišljenja Evropks komisije za dobijanje statusa kandidata.

Dupla igra

Izetbegović, koji je i predsjedavajući Doma naroda PSBiH, smatra da će sjedište tog doma biti održano naredne sedmice u srijedu ili četvrtak, a ne 24. marta kada je predviđena sjednica jer postoji u hitnosti donošenja zakonskih rješenja.

Osvrnuo se i na blokade člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika ocjenjujući da je on napravio mnogo štete BiH zbog čega bi bilo vrijeme da na ode sa političke scene.

– Dodik je vrlo davao izjave da je ovo propala zemlja, a onda je očigledno dobio upozorenje mentora da tako ne radi. Igraju se tu i neke duple igre. Ono što je vidljivo iz Dodikovog djelovanja da je on svojom politikom užasno unazadio ovu zemlju, da bi u BiH ostale sudbine hiljada mladih da nije bilo njegove politike. I stotine hiljada penzionera bi imali veću platu. Zaustavljao je investicije. Mogli smo do sada biti u NATO savezu i uznapredovali na EU putu da nije bilo njega – zaključio je Izetbegović,prenosi avaz.ba.

Vezane objave
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…
Vijesti BiH

Gužve na tri bh. granična prijelaza, na ostalim se čeka 30 minuta 25.12

1 Minute čitanja
Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima GP Maljevac Velika Kladuša, GP Gradina i Granični prelaz…