Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
vremenske neprilike

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.

“U ponedjeljak i utorak područje Crne Gore i regiona – sjeverozapad Albanije, jug BiH i dio Dalmacije, biće pod uticajem ciklona. Ovaj meteorološki sistem usloviće jako nestabilno vrijeme sa obilnom kišom i jakim kratkotrajno i olujnim udarima južnog vjetra. Na području Crne Gore, u primorskim predjelima, u planinskom zaleđu Jadrana, u centralnim, jugoistočnim i zapadnim predjelima očekuje se obilna količina kiše, naročito na jugoistoku Crne Gore i u širem regionu Podgorice prema granici s Albanijom”, naveli su iz ZHMS-a.

U višim predjelima na sjeveru i duž obale, napominju, očekuje se jak i olujni vjetar, južnog smjera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Takođe, potencijalno moguće su kratkotrajne olujno-vremenske nepogode, kao što su olujni oblaci sa jakom kišom, kratkotrajno jaki olujni vrtložni udari vjetra i jaki grmljavinski procesi”, dodali su u saopštenju.

Istakli su da će se nestabilne vremenske prilike, skoro svakodnevno sa kišom i grmljavinom, nastaviti i nakon utorka, sve do subote, 1. oktobra.

Zbog ove meteorološke situacije, dodali su, kratkotrajno je moguće i otežano funkcionisanje svakodnevnih redovnih aktivnosti. Moguće su smetnje, prekidi ili otežano funkcionisanje infrastrukturnih sistema, svih vrsta saobraćaja, elektroenergetskog sistema za prenos i distribuciju električne energije, kao i telekomunikacione infrastrukture.

bhrt

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…