Vijesti BiH

Isplata majskih penzija 6. juna

1 Minute čitanja
penzije

Isplata penzija za maj u Federaciji BiH počinje 6. juna.

– Iako je poznato da isplata penzija počinje svakog petog u mjesecu u Federaciji BiH, s obzirom da u junu peti pada u nedjelju, isplata penzija počinje u ponedjeljak – objasnio nam je Amel Lizde, šef Ureda za informiranje Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Prosječna samostalna penzija iznosi 526,65 KM, koju će primiti 352.883 korisnika. Najniža je 410,08 KM, zagarantova 513,87 KM, a najviša 2.174,48 KM.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Penziju za mjesec maj primiti će ukupno 427.236 korisnika.

Za isplatu je potrebno oko 208 miliona KM.

Junske penzije, prema ranijim najavama iz Vlade Federacije BiH bi trebalo da budu povećane za nekih 3,5 posto, a koje će penzioneri dobili u julu. Tako će, primjera radi, najniža penzija biti povećana za 14,35 KM i u julu će iznositi 424,35 KM.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…