Regija

Hrvatska svečano otvara Pelješki most između 19. i 21. jula 

1 Minute čitanja
peljeski most

Hrvatska namjerava svečano otvoriti Pelješki most, najskuplji infrastrukturni projekt sufinanciran iz EU fondova, između 19. i 21. jula , rekao je u petak Hini izvor iz Europske komisije.

Otvorenju bi trebale prisustvovati  predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i europska povjerenica za kohezijsku politiku Elisa Ferreira.

“S obzirom na to da se radi o najvećem projektu iz EU fondova, one bi trebale tada prisustvovati  ceremoniji otvorenja”, rekao je izvor dodavši da će ceremonija biti održana 19., 20. ili 21. jula. To otvaranje je planirano u jeku turističke sezone kada bi hiljade   turista mogle putovati prema Dubrovniku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Obilazeći gradilište Pelješkog mosta, hrvatski premijer Andrej Plenković u januaru ove godine rekao je bi se hrvatski teritorij kopneno trebao spojiti do početka ovogodišnje turističke sezone. Do ljeta se u promet planira pustiti i dio obilaznice preko Pelješca, a jedino je otvaranje čvora Ston – odgođeno za jesen ove godine.

Most na poluotoku Pelješcu, kojim se cestovnim zaobilaženjem Bosne i Hercegovine  povezuje južni dio Hrvatske, najskuplji je infrastrukturni projekt otkako 1986. godine Europska komisija počela sufinansirati projekte.

Most je koštao 418 miliona eura u čemu EU učestvuje s 85 posto novca a Hrvatska s 15 posto.

bhrt

Vezane objave
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…