Mjesečni horoskop

Horoskop za oktobar 2022 godine

9 Minute čitanja
HOROSKOP 22

Iako je oktobar lijep mjesec, moguće su razne promjene i događanja kako na osobnom, tako i na globalnom planu. Pluton kreće direktno što mnogim osobama daje dobre prilike za transformaciju, dok djelomična pomrčina Sunca u Škorpionu mnogim osobama donosi novi početak. Preporuka je da se zadrži oprez u svim životnim aspektima.

Na samom početku oktobra još uvijek osjećamo retrogradne planete no Merkur kreće direktno već od 2. oktobra, zatim Pluton od 8. oktobra i Saturn od 23. listopada/oktobra pa se možemo nadati pokretanjima i nekim promjenama.

Za čovječanstvo bi se mogle dogoditi u ovom mjesecu promjene za pamćenje. Pluton kreće direktno što mnogim osobama daje dobre prilike za transformaciju, investicije i općenito priljeve financija. Ipak je važno biti oprezan dok i drugi planeti ne isprate sigurnost ulaganja.

Merkur prelazi u Vagu gdje se priča lijepa priča, a kada bude u opoziciji s Jupiterom pitanje je koliko je ta lijepa priča sigurna, zato sve dobro provjerite da bi bili sigurni.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Saturn kreće direktno od 23. i Venera taj dan prelazi u Škorpiona pa je potrebno napraviti plan i projekt kojeg se treba pridržavati i poštovati.

Zatim slijedi mlad Mjesec 25.10. i djelomična pomrčina Sunca u Škorpionu, što bi mnogim osobama moglo donijeti neki kraj i novi početak što ovisi o vašem osobnom horoskopu.

Na samom kraju mjeseca, 30.10., Mars kreće retrogradno sve do 12.1.2023. godine pa su u tom periodu moguća razna događanja širom svijeta. Najbolje bi bilo da obavite većinu stvari prije 30.10. ili da se pomirite sa zaraćenim stranama ili osobama s kojima ste u svađi.

Iako je oktobar lijep mjesec, moguće su razne promjene i događanja kako na osobnom, tako i na globalnom planu. Preporuka je da se zadrži oprez posebno u prometu, komunikaciji i svim drugim životnim aspektima.

Šta mogu očekivati pojedinačni znakovi?

OVAN

Dragi Ovnovi, vi imate dosta povoljnosti i mogućnosti kada je obrazovanje u pitanju pa bi trebali uložiti u to da bi u narednom periodu i godinama mogli dobiti bolje radno mjesto i poziciju u društvu. Mnogi Ovnovi razmišljaju o budućnosti što nije njihova osobina, jer oni obično vole da se sada i odmah stvari događaju.

Ako ste odlučili mijenjati posao, ipak sačekajte bolje vrijeme jer su planeti retrogradni, a i vaš planet – Mars se kreće retrogradno sve do 12. siječnja/januara sljedeće godine.

Emotivno, mnogi Ovnovi koji imaju partnera uspijevaju razriješiti probleme i polako se dogovaraju o budućnosti. Druga polovica mjeseca je vrlo pozitivna za druženja izlaske i slobodnima donosi priliku za neku vezu ili upoznavanje.

Zdravlje je dosta dobro samo pripazite na prehranu.

BIK

Dragi Bikovi, već 2.10. Merkur kreće direktno pa vi možete zbrojiti dojmove i krenuti polako naprijed. Dosta je mirna poslovna strana što će dati više vremena da posvetite sebi svom zdravlju. Saturn kreće direktno od 23. listopada/oktobra pa je moguće da se nakupi stres na koji trebate paziti.

Usporite u poslovnom životu. Kada su financije u pitanju situacija je dosta stabilna pa se ipak ne preporučuju pozajmice ili neke veće kupovine ili ulaganja novca. Kako se događa pomrčina Sunca u vašem polju partnera onda je moguće da neke stvari isplivaju na površinu i da uđete u rasprave s nekim.

Moguće je da neke veze koje nisu čvrste i otpadnu. Moguće je da situacija u kući i obitelji ne bude sjajna pa se preporučuje da ne reagirate impulzivno, već se strpite.

Pojedini Bikovi mogu biti dosta romantični, dok slobodni ostaju i dalje slobodni. Zdravlje je solidno pa ipak ugodite sebi i čuvajte se od povećanog stresa.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kod vas je Mars koji vas ubrzava pa ipak izbjegavajte sve vrste konflikta i neke brzoplete odluke. Pojedini Blizanci mogu imati promjenu radnog mjesta ili u okviru postojećeg posla. Ako ste Blizanac koji se školuje moguće su poteškoće s ispitima pa bi se mogli baviti mišlju i da mijenjate školu.

Pojedini Blizanci mogu se osjećati ograničeno u kolektivu i što god da pokrenu za unapređenje mogu nailaziti na neodobravanje. Kako će biti i pomrčina Sunca mogu se javiti nesuglasice u obitelji s braćom i sestrama pa budite oprezni i ne donosite neke zaključke i odluke.

Sredinom mjeseca može se dogoditi da osjećate monotoniju u svakodnevnom životu. Financije su dosta solidne mada je potrebno smanjiti bespotrebne troškove i ako imate dugovanje treba ga vratiti.

Emotivno, ako ste zauzeti dosta je naglašeno da se trudite da pomognete partneru dok slobodni mogu imati interesantno poznanstvo koje može prerasti u nešto više.

Kada je zdravlje u pitanju potrebno je da budete umjereni u svemu. Kako se događa pomrčina Sunca u vašoj kući zdravlja i posla onda se to može osjetiti i u narednim mjesecima.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas nema većeg napretka na poslu pa bi mogli u ovom mjesecu posvetiti više pažnje obitelji. Moguće je da osjetite manju financijsku krizu pa se preporučuje da pazite gdje trošite novac.

Pojedini Rakovi mogu osjećati usporenost, ali ipak će se stvari početi pomicati. Povoljno je da iskoristite ovaj mjesec za poravnanje računa iz prošlost pa poslije razrješenja vi možete osjetiti da vam se energija vraća.

Pojedini Rakovi mogu imati neke nove poslovne prilike gdje treba uložiti napor i istrajnost da bi bilo dobro u narednom periodu. Emotivno, događaju se mnoge promjene kao i moguća preseljenja. Kako se pomrčina Sunca događa u vašem petom polju, onda može doći i do problema s djecom, posebno ako su u pubertetu.

Može vam goditi razgovor s osobom od povjerenja, ali ipak zadržite intimu za sebe. Slobodni Rakovi uživaju u svojoj slobodi i nisu zainteresirani za ulazak u vezu. Zdravlje je solidno ipak ojačajte imunitet i izbjegavajte stres.

LAV

Dragi Lavovi, kod vas u ovom mjesecu se pokreću poslovni aspekti i projekti koji vas čine sretnim i optimističnim. Vaš trud i rad se na kraju mjeseca isplati pa će financijski priljev biti dosta povoljan. Pojedini Lavovi uslijed pomrčine Sunca mogu imati probleme i konflikte unutar obitelji  ili s ljudima koje ste gledali kao obitelj. Svađe su moguće s braćom ili sestrama vezano za neke radove u kući. Moguće je da se suočite s nekim traumama.

Emotivno dosta dobar period do pred kraj mjeseca gdje može doći do nesuglasica s partnerom. Pojedini Lavovi shvaćaju da im je partner velika podrška i da mogu računati na njega.

Partner vas razumije u svemu pa nije potrebno da glumite sreću već budite iskreni. Slobodni Lavovi bi mogli aktivirati emocije iz prošlosti i razmišljati o njima, ipak neka se partner potrudi malo više da vas osvoji.

Zdravlje je dobro ipak se čuvajte povreda.

DJEVICA

Drage Djevice, vi se možete pripremiti za veću plaću i financijske priljeve. Pojedine Djevice bi mogle sebi priuštiti odmor. Kako je Sunce u vašem polju novca vi možete biti od pomoći drugima kojima je pomoć potrebna.

Kako će zarada biti veća nego ranije onda i sebe možete počastiti. Kako se pomrčina Sunca događa u vašem trećem polju, onda pazite na komunikaciju s osobama koje vas okružuju, s rodbinom, a posebno s pubertetlijama.

Prepustite se intuiciji, ali ipak zadržite vaš zdrav razum da vas vodi. Emotivno ste na izmaku kada su razmirice s partnerom u pitanju i okrećete se sebi, svojim potrebama i uživanjima.

Sada se osobe oko vas prilagođavaju dok vi pažljivo promatrate tko je stvarno za vas uvijek tu. Zdravlje je dobro bez većih briga ipak se više odmarajte i opuštajte.

horoskop dnevni

VAGA

Drage Vage, kod vas je mjesec listopad/oktobar dosta povoljan pa na poslu možete sebe usmjeriti da završite bitne stvari do sredine mjeseca. Kako ste se iscrpili tijekom ljeta sada bi trebali priuštiti sebi odmor. Mnoge Vage mogu sebi priuštiti odlazak u kupovinu lijepe garderobe i odlazak na tretman ljepote što one redovno primjenjuju.

Pojedine Vage mogu shvatiti gdje prave greške kada su financije u pitanju. U drugoj polovici mjeseca vrlo je naglašeno polje financija, što bi moglo dati i neočekivano veće priljeve. Ipak, pomrčina Sunca se događa u vašem polju novca pa budite diplomatični i dobro odvažite svoje troškove.

Moguće su i neke nesuglasice s prijateljima pa i tu trebate biti oprezni. Emotivno, ako ste zauzeti nema potrebe da se vraćate u prošlost. Što je bilo bilo je, ne kvarite sadašnju sreću s partnerom. Sve možete riješiti otvorenim i smirenim razgovorom s partnerom.

Slobodne Vage mogu se sresti s partnerom iz prošlosti ali ipak ne želite nastaviti ozbiljniji i dublji odnos.

Zdravlje je dobro više odmarajte i ne razmišljajte mnogo, opustite se.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, na pomolu je napredak bez obzira na to što je pomrčina Sunca kod vas. Vi ste nekako veseli, dok pojedini imaju priliku da prijeđu na bolje radno mjesto. Mnoge osobe koje rade kreativne poslove mogu imati dosta uspjeha, dok se pojedini Škorpioni mogu osjećati nekako konfuzno.

Svakako trebate preispitati svoju pojavnost te kakvu sliku želite da drugi vide o vama. Pojedine osobe mogu imati premještaj posla unutar firme ili neki novi posao.  Ova pomrčina se može odraziti na vaš poslovni život.

Krajem mjeseca kada krene vaša vladavina svi mogu biti opčinjeni vašom karizmom. Emotivno, mnogi slobodni Škorpioni mogu krajem mjeseca upoznati srodnu dušu.

Pojedine osobe mogu ući i u neobaveznu vezu koja vas uvlači u zabavu i uživanje. Zauzete osobe trebaju ukazati poštovanje voljenoj osobi kako bi produbili svoju ljubav i povjerenje. Partneri kojima je odnos u krizi mogu se razići.

Zdravlje je dosta dobro i nema većih promjena.

STRIJELAC

Dragi Strijelci, ovaj mjesec najviše obilježava pomrčina koja vas upućuje na promjene u vašem duhovnom životu. Moguće je da se fokusirate na duhovni i spiritualni razvoj. Sasvim je sigurno da ćete promijeniti pogled na dosadašnju filozofiju i usvojiti neke druge stavove.

Izbjegavajte putovanja krajem mjeseca. Dosta trzavica može biti krajem mjeseca s rodbinom i prijateljima, dok će financije biti bolje ako se više potrudite na poslu. Sredinom mjeseca može stići i pregovori za posao koji ste očekivali i strpljivo čekali.

Emotivno ste u dobroj energiji što mogu primijetiti svi oko vas. Slobodni Strijelci mogu uživati u komplimentima i udvaranjima pa se pokrenite družite i opustite.

Zauzeti Strijelci će prirediti voljenoj osobi neko iznenađenje da bi razbili monotoniju u vezi ili braku. Zdravlje je dosta dobro ipak pazite na prehranu i izbjegavajte alkohol.

JARAC

Dragi Jarci, vaša karijera je u samom vrhuncu tako da s te strane nema potrebe da brinete. Mnogi Jarci ulaze u neke nove poslove koji mogu biti dosta naivni i da na kraju bude sva odgovornost svaljena na vas. Kako se vaš planet novca kreće retrogradno, onda je moguće da područje novca bude dosta zamršeno i da niste na čistu gdje i kako odlazi i dolazi.

Ne znači da nećete imati novca, samo se više potrudite da bi novca bilo više. U ovom mjesecu ne preuzimajte poslove za druge, isključivo radite za sebe i svoje interese.

Emotivno, za zauzete u drugoj polovici mjeseca su moguće nesuglasice s partnerom pa se preporučuje da budete strpljivi i polako rješavate vaše nesuglasice.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje pa je potreban kompromis da ne dolazi do razlaza zbog razlike u mišljenjima. Izbjegavajte sve držati pod svojom kontrolom, već se posvetite sebi i zdravim navikama u životu.

Zdravlje treba biti u fokusu ovog mjeseca, uradite sve pretrage i kontrole koje su se odlagale.

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, kod vas u ovom mjesecu u prvoj polovici poslovna koncentracija može biti teža, posebno ako radite u uredu, dok druga polovica mjeseca donosi moguć vrhunac uspjeha na poslu i neke nove poslovne ponude.

Krajem mjeseca, 25.10., se događa pomrčina Sunca pa par dana prije i poslije najbolje da ne donosite nikakve odluke već se odmorite i opustite. Novi poslovi su u opciji. Pojedine osobe mogu i putovati u inozemstvo zbog posla.

Emotivno bi mogli s vašim partnerom oko pomrčine Sunca biti na testu. Što god da bude, moguće je da ne dođe do razlaza uz vaše strpljenje. Sve se može staloženim razgovorom riješiti.

Slobodni Vodenjaci mogu uživati u druženju s osobama koje vole, u bavljenju stvarima koje vole i koje ih čini sretnim.

Zdravlju treba više pažnje, potreban je odmor i da izbjegavate stres.

RIBE

Drage Ribe, kod vas se ovaj mjesec nagomilalo posla pa je tempo pojačan. Pojedine Ribe mogu poslovno stagnirati dok u drugoj polovici mjeseca kreće završavanje poslovnih obaveza i sljeduje zaslužen odmor i reset. Financije nisu loše, čak naprotiv, stabilne su.

Mnoge Ribe trebaju nastaviti sa svojim hobijem i kreativnim poslovima da ne izgube svoje vizije. Pojedine Ribe mogu imati promjene na postojećem poslu. Ne preporučuje se putovanje u inozemstvo.

Emotivno, zauzete Ribe mogu uživati u romantičnim trenutcima s voljenom osobom koja se trudi da vam udovolji i da vas razveseli. Slobodne Ribe se trebaju pokrenuti kako bi popravile svoje raspoloženje. Više se družite i osmislite neke kreativne aktivnosti.

Zdravlje je dobro, ali vaša bezvoljnost vas može vući na dno pa se oraspoložite i pokrenite.

Sretno svima u svemu!

atma/Željka Knežević

Vezane objave
Mjesečni horoskop

Mjesečni horoskop za februar 2023

4 Minute čitanja
OVAN Jupiterov trigon na vaš znak traje do 17. maja, najbolji aspekt najbolje planeta, pa se potrudite da to iskoristite i da…
Mjesečni horoskop

Horoskop za decembar 2022

9 Minute čitanja
Pred sam kraj mjeseca, 29.12. Merkur kreće retrogradno, što mnogim osobama može pobrkati planove i donijeti neke nepredviđene situacije, ipak Jupiter će…
Mjesečni horoskop

Horoskop za novembar 2022

6 Minute čitanja
Ovo je turbulentan period za Blizance, Strijelce, Djevice, Ribe i Ovnove, koji trebaju biti oprezni u mnogim životnim sferama. Potrebno je dosta…