Biznis

EPBiH sprema veliku “čistu” investiciju u srcu Bosne

1 Minute čitanja
vjetrenjace

Admir Andelija, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Lilyana Pavlova, potpredsjednica Evropske investicijske banke (EIB), potpisali su Sporazum o saradnji za finansiranje konsultantske usluge procjene kritičnih staništa na lokalitetu buduće Vjetroelektrane Vlašić.

Ugovorom su definisani uslovi za realizaciju finansijske saradnje i konsultantske usluge.

U okviru Inicijative za ekonomsku otpornost (ERI-Economic Resilience Initiative) Evopska investicijska banka je za realizaciju konsultantske usluge odobrila grant sredstva u iznosu 300.000 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Cjelokupan postupak ugovaranja i odluke o izboru ugovarača, upravljanja ugovorom i plaćanja konsultantskih usluga će provesti EIB u skladu sa svojim politikama, pravilima i procedurama nabavke.

Ugovor će biti zaključen između EIB i izabrane konsultantske kompanije.

Elektroprivreda BiH će biti uključena u proces definisanja tehničkih specifikacija, što podrazumijeva i saglasnost na TOR, koje će EIB koristiti u tenderskoj dokumentaciji i praćenju i nadzoru nad realizacijom ugovora i blagovremeno dostavljati odluke i informacije banci i konsultantu za potrebe izvršavanja usluga.

Sporazuma o saradnji između EIB i Elektrorpivreda BiH za finansiranje konsultantske usluge procjene kritičnih staništa na lokalitetu buduće Vjetroelektrane Vlašić, pripremljen je u skladu sa zaključcima sa Procjenjivačke misije obavljene sa bankama KfW i EIB u toku 2020.godine i zatražene podrške od EIB sa fokusom na okolinske i socijalne aspekte u toku pripremne faze projekta.

Biznisinfo.ba

Vezane objave
Biznis

АLKALOID predstavio rezultate rada za prvi kvartal 2024

3 Minute čitanja
Аlkaloid sa rastom konsolidovanih prodaja od 13%, u vrijednosti od 79,9 miliona eura, konsolidovana neto-dobit od 7,8 miliona eura i sa investicijama…
Biznis

U Bihaću otvorena treća dm prodavnica

2 Minute čitanja
Osluškujući potrebe i želje kupaca najveći drogerijski lanac u BiH dm otvorio je novu prodavnicu u Bihaću. Treća po redu dm prodavnica…
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…