Regija

Dojave o bombama: Prekinuta nastava u školama širom Crne Gore

1 Minute čitanja
dojava o bombi

Crnogorsko Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta prekinulo je danas nastavu u  velikom broju osnovnih škola u zemlji nakon što je dojavljeno da su u njih postavljene bombe.

Ovoj odluci prethodila je evakuacija škola širom Crne Gore koje su na službene e-mailove dobile anonimne poruke prijetećeg sadržaja.

Poruke u kojima se, između ostalog, navodi da je “mnogo bombi postavljeno u školi” te  da “će će svi biti pobijeni i cijeli grad će krvariti”, poslane su školama u Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu, prenosi Hina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mediji u Podgorici prenose da su sve policijske snage angažirane i da su na terenu.

Iz Uprave policije kazali su da njihovi službenici u školama preduzimaju mjere sigurnosti, preglede i kontrole.

– Obavještavamo javnost da policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda. Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti – saopćeno je iz policije.

Portparol Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta, Bojan Knežević kazao je Radiju Crne Gore da imaju informaciju da su dojave stigle na e-mail 41 škole u Crnoj Gori.

– Ministarstvo prosvjete ima informaciju da je 41 škola dobila dojavu o bombi i samo u tim školama obustavljena je nastava. U kontaktu smo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova od kog čekamo procjenu situacije i nakon toga ćemo se oglasiti – kazao je Knežević.

avaz.ba

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…