Regija

Dojave o bombama: Prekinuta nastava u školama širom Crne Gore

1 Minute čitanja
dojava o bombi

Crnogorsko Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta prekinulo je danas nastavu u  velikom broju osnovnih škola u zemlji nakon što je dojavljeno da su u njih postavljene bombe.

Ovoj odluci prethodila je evakuacija škola širom Crne Gore koje su na službene e-mailove dobile anonimne poruke prijetećeg sadržaja.

Poruke u kojima se, između ostalog, navodi da je “mnogo bombi postavljeno u školi” te  da “će će svi biti pobijeni i cijeli grad će krvariti”, poslane su školama u Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu, prenosi Hina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mediji u Podgorici prenose da su sve policijske snage angažirane i da su na terenu.

Iz Uprave policije kazali su da njihovi službenici u školama preduzimaju mjere sigurnosti, preglede i kontrole.

– Obavještavamo javnost da policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda. Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti – saopćeno je iz policije.

Portparol Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta, Bojan Knežević kazao je Radiju Crne Gore da imaju informaciju da su dojave stigle na e-mail 41 škole u Crnoj Gori.

– Ministarstvo prosvjete ima informaciju da je 41 škola dobila dojavu o bombi i samo u tim školama obustavljena je nastava. U kontaktu smo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova od kog čekamo procjenu situacije i nakon toga ćemo se oglasiti – kazao je Knežević.

avaz.ba

Vezane objave
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…