Vijesti BiH

Dodik tvrdi da su ga htjeli oteti, ali i uzeti iz njegove kuće od donjeg veša do umjetničkih slika

2 Minute čitanja
dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da su “kombinovane britansko-američke trupe koje su ga planirale oteti” imale i spisak stvari koje su “trebali pokupiti iz njegove kuće”. 

– Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela… Nije to ništa novo, sjećamo se kako su upali Janukoviču, optužujući ga da ima šolje od zlata. Ispostavilo se da to nije tačno, ali koga još zanima takozvana postistina kada čovjeka više nema – rekao je Dodik u interjvuu za beogradsku “Politiku”, prenijela je SRNA.

On je rekao da su kombinovane britansko-američke jedinice trebale da ga lociraju, pokupe i dovedu na neko nepoznato mjesto.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Vjerovatno da me slome ili pridobiju neko moje priznanje, usput me stalno optužujući za neku korupciju, koju nikad nisu dokazali jer za to nema elemenata. Kada smo to saznali i javno rekli šta smjeraju, oni demantuju, nazivajući to budalaštinama – rekao je Dodik.

On je ukazao da je to vokabular “iz kog mi čitamo nervozu i potvrdu da su uhvaćeni na djelu” jer, kako je istakao, to nije njihova uobičajena retorika.

– Pošto su razotkriveni, pokušavaju da se pregrupišu, ali narod se sjeća da su ljude odavde kidapovali i vodili na nepoznata mjesta, izgleda da se vraćaju toj praksi. Ne plašim se – poručio je Dodik.

On je ocijenio kako se “pri svemu tome, nekima malo razbuktala mašta, pa izmišljaju kako mora da prihvati da bude uhapšen, ili će biti bjegunac, pa će da ga jure po svijetu”.

– Sve to su sumanute ideje sećijaša po Sarajevu. I Fahrudin Radončić je dobio inspiraciju za takve priče, a riječ je o čovjeku kojeg su nam pokazivali kao osobu blisku ozbiljnom kriminalu. Onda je “legao” i sada je “pošten”, dobar đak – kazao je Dodik.

Podsjetimo, MUP RS-a angažovao je veći broj službenika za osiguravanje Dodika i njegove porodice, a kako je kazao ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, “pojačane mjere sigurnosti ostaju na snazi dok se ne utvrde sve činjenice”.

Lukač je pojasnio da je MUP RS-a podigao na viši nivo mjere “nakon što je od partnerskih službi dobio informacije o mogućoj ugroženosti Dodikove sigurnosti”.

Faktor/SRNA

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…