Vijesti BiH

DODIK : Neće nama neko iz Sarajeva govoriti šta ne može

1 Minute čitanja
dodik

Nakon sastanaka sa austrijskim saveznim kancelarom Karlom Nehammerom, i sekretarom za odnose s državama Svete Stolice monsinjorom, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH obratio se novinarima na press konferenciji.

Zapaljiva retorika i negiranje međunarodne zajednice i ovaj put je preovladalo.

  • Naša politika će ostati bez obzira na snažne napore koje smo vidjeli i od gospodina Borella i drugih, koji su insistirali da se zaustavi ta vrsta priče. Mislimo da su oni pogrešno informisani po tom pogledu o ustavnim pozicijama, određenim nadležnostima. Zalažemo se za ustavno rješenje, a ne ono koje je bilo nametnuto – rekao je.

Istakao je da je najupečatljiviji događaj ove sedmice bio pojavljivanje u vanjskopolitičkom odboru Parlamenta EU. Kaže da stavovi koji su tamo izneseni apsolutno odražavaju realnu situaciju u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
  • Vidjeli smo europarlamentarce koji su žrtvovali istinu, objektivan i politički pristup i pokušavaju nametnuti samo svoj narativ, a on ide da su krivi svi osim muslimana u BiH. Oni su jedini koji zaslužuju neku pažnju. Europarlamentarci ne glasaju u BiH, niti mogu da bilo šta odlučuju. Mogu samo da putem svojih stavova da doliju još više konfuzija i stavova u samoj BiH – nastavlja Dodik.

Kaže kako je neophodno održavanje NSRS i da RS zauzima stavove po svim pitanjima koja se tiču BiH.

  • Mora se više zasjedati, neophodna je to praksa. Ne može se dešavati da nama neko iz Sarajeva govori šta ne može – govori.

crna hronika

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…