Vijesti BiH

DODIK : Neće nama neko iz Sarajeva govoriti šta ne može

1 Minute čitanja
dodik

Nakon sastanaka sa austrijskim saveznim kancelarom Karlom Nehammerom, i sekretarom za odnose s državama Svete Stolice monsinjorom, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH obratio se novinarima na press konferenciji.

Zapaljiva retorika i negiranje međunarodne zajednice i ovaj put je preovladalo.

  • Naša politika će ostati bez obzira na snažne napore koje smo vidjeli i od gospodina Borella i drugih, koji su insistirali da se zaustavi ta vrsta priče. Mislimo da su oni pogrešno informisani po tom pogledu o ustavnim pozicijama, određenim nadležnostima. Zalažemo se za ustavno rješenje, a ne ono koje je bilo nametnuto – rekao je.

Istakao je da je najupečatljiviji događaj ove sedmice bio pojavljivanje u vanjskopolitičkom odboru Parlamenta EU. Kaže da stavovi koji su tamo izneseni apsolutno odražavaju realnu situaciju u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
  • Vidjeli smo europarlamentarce koji su žrtvovali istinu, objektivan i politički pristup i pokušavaju nametnuti samo svoj narativ, a on ide da su krivi svi osim muslimana u BiH. Oni su jedini koji zaslužuju neku pažnju. Europarlamentarci ne glasaju u BiH, niti mogu da bilo šta odlučuju. Mogu samo da putem svojih stavova da doliju još više konfuzija i stavova u samoj BiH – nastavlja Dodik.

Kaže kako je neophodno održavanje NSRS i da RS zauzima stavove po svim pitanjima koja se tiču BiH.

  • Mora se više zasjedati, neophodna je to praksa. Ne može se dešavati da nama neko iz Sarajeva govori šta ne može – govori.

crna hronika

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…