Vijesti BiH

DODIK : Neće nama neko iz Sarajeva govoriti šta ne može

1 Minute čitanja
dodik

Nakon sastanaka sa austrijskim saveznim kancelarom Karlom Nehammerom, i sekretarom za odnose s državama Svete Stolice monsinjorom, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH obratio se novinarima na press konferenciji.

Zapaljiva retorika i negiranje međunarodne zajednice i ovaj put je preovladalo.

  • Naša politika će ostati bez obzira na snažne napore koje smo vidjeli i od gospodina Borella i drugih, koji su insistirali da se zaustavi ta vrsta priče. Mislimo da su oni pogrešno informisani po tom pogledu o ustavnim pozicijama, određenim nadležnostima. Zalažemo se za ustavno rješenje, a ne ono koje je bilo nametnuto – rekao je.

Istakao je da je najupečatljiviji događaj ove sedmice bio pojavljivanje u vanjskopolitičkom odboru Parlamenta EU. Kaže da stavovi koji su tamo izneseni apsolutno odražavaju realnu situaciju u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
  • Vidjeli smo europarlamentarce koji su žrtvovali istinu, objektivan i politički pristup i pokušavaju nametnuti samo svoj narativ, a on ide da su krivi svi osim muslimana u BiH. Oni su jedini koji zaslužuju neku pažnju. Europarlamentarci ne glasaju u BiH, niti mogu da bilo šta odlučuju. Mogu samo da putem svojih stavova da doliju još više konfuzija i stavova u samoj BiH – nastavlja Dodik.

Kaže kako je neophodno održavanje NSRS i da RS zauzima stavove po svim pitanjima koja se tiču BiH.

  • Mora se više zasjedati, neophodna je to praksa. Ne može se dešavati da nama neko iz Sarajeva govori šta ne može – govori.

crna hronika

Vezane objave
Vijesti BiH

Julius Meinl: Prvog oktobra besplatna šoljica vrhunske kafe i cijelo stablo u njoj

1 Minute čitanja
Ovo je kampanja Julius Meinla, brenda koji na ovaj način na odabranim lokacijama nudi besplatnu kafu, istovremeno provodeći misiju za zaštitu planete…
Vijesti BiH

Crveni križ, policija i INZ zajedno rade na povećanju sigurnosti u školama

2 Minute čitanja
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica inicirao je održavanje stručnog skupa na temu “Povećanje sigurnosti u školama” u okviru kojeg su…
Vijesti BiH

Da li će kompromitovana Diana Kajmaković biti suspendovana i udaljena iz Tužilaštva BiH?

3 Minute čitanja
Nakon što je državna tužiteljica Diana Kajmaković spominjana u Sky aplikaciji, a zatim prebačena u drugi odjel Tužilaštva BiH, danas su uslijedile…