Vijesti BiH

Centralna banka BIH sačuvala monetarnu stabilnost

1 Minute čitanja
centralna banka bih

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr. Senad Softić primio je u utorak, na nastupnu posjetu novom šeficu misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Bosnu i Hercegovinu gđu Alinu Lancu.

Tokom razgovora guverner Softić je delegaciju MMF-a upoznao sa aktivnostima CBBiH, istakavši da CBBiH kontinuirano radi na ispunjavanju zakonskog mandata i implementaciji svojih strateških ciljeva.

CBBiH je ukazala na očuvanje monetarne stabilnosti u BiH, postignuto kroz aranžman valutnog odbora, što je i najveći doprinos u situaciji pandemijske krize i aktuelne geopolitičke situacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Predstavnici MMF-a su dali punu podršku ovim aktivnostima.

S delegacijom MMF-a razgovarano je o ekonomskim i finansijskim trendovima, reformama bankarskog sektora, stabilnosti finansijskog sistema, provođenju preporuka za procjenu sigurnosnih mehanizama te realizaciji ostalih programa tehničke saradnje MMF-a i CBBiH.

U razgovoru je ukazano na kvalitetnu bankarsku koordinaciju i potrebu da se i dalje održava saradnja na nivou Stalnog odbora za finansijsku stabilnost BiH.

Sastanku s delegacijom misije MMF-a, osim šefice misije za BiH, prisustvovao je i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Andrew Jewell te drugi članovi delegacije MMF-a i predstavnici Uprave CBBiH, saopćeno je.

hayat.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…