Sport

Čeferin- Prvo su to radili usred pandemije, sad rade usred rata

1 Minute čitanja
ceferin

deja o osnivanju fudbalske evropske Superlige ponovo je postala aktuelna, nakon što je ta ideja propala prije oko godinu dana, kada je 12 evropskih klubova željelo osnovati ovo takmičenje, ali su naišli na žestok otpro UEFA-e.

U Juventusu nikad nisu odustali od ove ideje, pa se sad ponovo pojavila informacija u stranim medijima kako je čelnik Juvea, Andrea Anjeli (Agnelli) ponovp pokrenuo taj projekat koji bi formirao dvije lige od po 20 klubova, A i B liga.

Za razliku od prvog pokušaja ovaj put su zagovornici ove ideje odlučili napraviti promjene i Superligu učiniti dostupnom za još više klubova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vrlo brzo je stigao odgovor od prvog čovjeka UEFA-e, Aleksandra Čeferina, koji je rekao da se prvu put koristila pandemija, a sad se za ostvarenje te ideje koristi rat u Ukrajini.

– Klubovi su slobodni da kreiraju svoje takmičenje, ali neka ne očekuju da se takmiče u UEFA takmičenjima. Ranije su to radili usred pandemije, a sada tu ideju hoće da sprovedu dok smo usred rata, rekao je Čeferin na samitu “Business of Fotball” kojeg je organizirao “Financial Times”.

izvor:sport.avaz

Vezane objave
Sport

Košarkaški teren

1 Minute čitanja
Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, a kvalitetan košarkaški teren je od ključne važnosti za uživanje u ovoj uzbudljivoj igri….
Sport

Raspored utakmica svjetsko prvenstvo Katar 2022

1 Minute čitanja
Donosimo raspored utakmica sa svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. Petak, 25. novembar Grupa B Wales – Iran 11:00h Grupa A Katar…
Sport

"Zmajevi" večeras dočekuju "Sokole": Naš tim favorit kladionica

2 Minute čitanja
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45 sati) će na zeničkom Bilinon polju ugostiti selekciju Crne Gore, u petom kolu grupe B3 Lige…