Vijesti BiH

Čapljinci u plasteniku uzgajali marihuanu

1 Minute čitanja
marihuana capljina

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su na području Čapljine proveli operativnu akciju Clyde u sklopu koje su uhapsili dvije osobe zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Kako je saopćio FUP, akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a uhapšeni su N. R. (1980) i M. P. (1995) iz Čapljine.

– Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku – saopćio je FUP.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dodaju da se uhapšeni dvojac sumnjiči da je određeni vremenski period s ciljem sticanja nezakonite koristi drogu poizvodio, pakovao i distribuirao dalje.

– Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – navode iz FUP-a.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…