Vijesti BiH

Čapljinci u plasteniku uzgajali marihuanu

1 Minute čitanja
marihuana capljina

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su na području Čapljine proveli operativnu akciju Clyde u sklopu koje su uhapsili dvije osobe zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Kako je saopćio FUP, akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a uhapšeni su N. R. (1980) i M. P. (1995) iz Čapljine.

– Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku – saopćio je FUP.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dodaju da se uhapšeni dvojac sumnjiči da je određeni vremenski period s ciljem sticanja nezakonite koristi drogu poizvodio, pakovao i distribuirao dalje.

– Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – navode iz FUP-a.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…