Vijesti BiH

Čapljinci u plasteniku uzgajali marihuanu

1 Minute čitanja
marihuana capljina

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su na području Čapljine proveli operativnu akciju Clyde u sklopu koje su uhapsili dvije osobe zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Kako je saopćio FUP, akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a uhapšeni su N. R. (1980) i M. P. (1995) iz Čapljine.

– Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku – saopćio je FUP.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dodaju da se uhapšeni dvojac sumnjiči da je određeni vremenski period s ciljem sticanja nezakonite koristi drogu poizvodio, pakovao i distribuirao dalje.

– Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – navode iz FUP-a.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…