Vijesti BiH

BORRELL U POSJETI BIH NAREDNE SEDMICE

1 Minute čitanja
borrell

 Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea, te se sastati sa predstavnicima BH vlasti, opozicionih stranaka i civilnog društva.

SARAJEVO, 12. marta – Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell će posjetiti Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu naredne sedmice da bi ponovo izrazio podršku EU regionu s obzirom na ruski rat protiv Ukrajine i na njegov utjecaj na sigurnost Evrope u cjelini, navodi se u saopštenju Evropske službe za vanjske poslove.

Planirano je da Borrel ove posjete obavi od 13. do 16. marta, navedeno je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea u zemlji nakon što je kapacitet trupa na terenu nedavno skoro udvostručen. Zatim će se sastati sa predstavnicima vlasti u BiH, te sa predstavnicima opozicionih stranaka i civilnog društva.

Navedeno je da će Borrell u ponedjeljak boraviti u Skoplju, gdje će imati sastanke sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim, te drugim visokim zvaničnicima te zemlje.

U utorak će otputovati u Tiranu, gdje će se sastati s premijerom Edijem Ramom i drugim predstavnicima vlasti, te predstavnicima civilnog društva.

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…