Vijesti BiH

BORRELL U POSJETI BIH NAREDNE SEDMICE

1 Minute čitanja
borrell

 Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea, te se sastati sa predstavnicima BH vlasti, opozicionih stranaka i civilnog društva.

SARAJEVO, 12. marta – Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell će posjetiti Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu naredne sedmice da bi ponovo izrazio podršku EU regionu s obzirom na ruski rat protiv Ukrajine i na njegov utjecaj na sigurnost Evrope u cjelini, navodi se u saopštenju Evropske službe za vanjske poslove.

Planirano je da Borrel ove posjete obavi od 13. do 16. marta, navedeno je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea u zemlji nakon što je kapacitet trupa na terenu nedavno skoro udvostručen. Zatim će se sastati sa predstavnicima vlasti u BiH, te sa predstavnicima opozicionih stranaka i civilnog društva.

Navedeno je da će Borrell u ponedjeljak boraviti u Skoplju, gdje će imati sastanke sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim, te drugim visokim zvaničnicima te zemlje.

U utorak će otputovati u Tiranu, gdje će se sastati s premijerom Edijem Ramom i drugim predstavnicima vlasti, te predstavnicima civilnog društva.

Vezane objave
Vijesti BiH

Opći izbori 2022 uživo - TV Centralne izborne komisije BiH

1 Minute čitanja
Prvi put u našoj historiji na dan Općih izbora u BiH, u nedjelju 02. oktobra biće aktiviran TV kanal Centralne izborne komisije…
Vijesti BiH

Julius Meinl: Prvog oktobra besplatna šoljica vrhunske kafe i cijelo stablo u njoj

1 Minute čitanja
Ovo je kampanja Julius Meinla, brenda koji na ovaj način na odabranim lokacijama nudi besplatnu kafu, istovremeno provodeći misiju za zaštitu planete…
Vijesti BiH

Crveni križ, policija i INZ zajedno rade na povećanju sigurnosti u školama

2 Minute čitanja
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica inicirao je održavanje stručnog skupa na temu “Povećanje sigurnosti u školama” u okviru kojeg su…