Vijesti BiH

BORRELL U POSJETI BIH NAREDNE SEDMICE

1 Minute čitanja
borrell

 Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea, te se sastati sa predstavnicima BH vlasti, opozicionih stranaka i civilnog društva.

SARAJEVO, 12. marta – Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell će posjetiti Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu naredne sedmice da bi ponovo izrazio podršku EU regionu s obzirom na ruski rat protiv Ukrajine i na njegov utjecaj na sigurnost Evrope u cjelini, navodi se u saopštenju Evropske službe za vanjske poslove.

Planirano je da Borrel ove posjete obavi od 13. do 16. marta, navedeno je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea u zemlji nakon što je kapacitet trupa na terenu nedavno skoro udvostručen. Zatim će se sastati sa predstavnicima vlasti u BiH, te sa predstavnicima opozicionih stranaka i civilnog društva.

Navedeno je da će Borrell u ponedjeljak boraviti u Skoplju, gdje će imati sastanke sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim, te drugim visokim zvaničnicima te zemlje.

U utorak će otputovati u Tiranu, gdje će se sastati s premijerom Edijem Ramom i drugim predstavnicima vlasti, te predstavnicima civilnog društva.

Vezane objave
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…
Vijesti BiH

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA POLICAJCA GRANIČNE POLICIJE BiH

1 Minute čitanja
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: Ajdina Mujkića, rođenog 1999. godine u…