Vijesti BiH

BORRELL U POSJETI BIH NAREDNE SEDMICE

1 Minute čitanja
borrell

 Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea, te se sastati sa predstavnicima BH vlasti, opozicionih stranaka i civilnog društva.

SARAJEVO, 12. marta – Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell će posjetiti Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu naredne sedmice da bi ponovo izrazio podršku EU regionu s obzirom na ruski rat protiv Ukrajine i na njegov utjecaj na sigurnost Evrope u cjelini, navodi se u saopštenju Evropske službe za vanjske poslove.

Planirano je da Borrel ove posjete obavi od 13. do 16. marta, navedeno je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Očekuje se da će Borrell stići u Sarajevo u srijedu, te da će posjetiti Operaciju EUFOR Althea u zemlji nakon što je kapacitet trupa na terenu nedavno skoro udvostručen. Zatim će se sastati sa predstavnicima vlasti u BiH, te sa predstavnicima opozicionih stranaka i civilnog društva.

Navedeno je da će Borrell u ponedjeljak boraviti u Skoplju, gdje će imati sastanke sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Dimitrom Kovačevskim, te drugim visokim zvaničnicima te zemlje.

U utorak će otputovati u Tiranu, gdje će se sastati s premijerom Edijem Ramom i drugim predstavnicima vlasti, te predstavnicima civilnog društva.

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…