Svijet

Bivši predsjednik Ukrajine – Nemojte se bojati Putina

1 Minute čitanja
petro porosenko

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je oštro osudio ruski napad i posebno se obrušio na njihovog predsjednika Vladimira Putina, govoreći za BBC.

– Ne gubimo Mariupolj, ne gubimo Harkiv, ne gubimo Kijev. Putin može ugasiti svjetlo, ali ne može ubiti ukrajinsku dušu. On nema uspjeha u ovom napadu. Želim se zahvaliti britanskoj vladi, mom prijatelju i prijatelju Ukrajine Borisu Džonsonu (Johnson) te svim Britancima za ogromnu solidarnost prema Ukrajini. Bili ste među prvima koji su donijeli sankcije protiv Rusije i moramo svi zajedno nastaviti sa sankcijama – rekao je.

Kazao je da je bio u pregovorima s Putinom prije nekoliko godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Molim vas, ne vjerujte Putinu jer se on nikada ne drži svojih riječi i još nešto, nemojte se bojati Putina. Učite od Ukrajine, mi se ne bojimo Putina, mi ga zaustavljamo. Stojimo s oružjem u rukama i ne dopuštamo mu da ide dalje. Pobijedit ćemo ga, premda i bez vode i bez hrane – rekao je Porošenko.

izvor:avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….