Unsko-Sanski kanton

BIHAĆ: Održana 321. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

1 Minute čitanja
321 sjednica

Danas je u Bihaću održan 321. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona.

Između ostalog, članovi Vlade USK podržali su prijedlog Sulejmana Kulenovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i prihvatili Program budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu. u vodnom sektoru – bespovratna sredstva od vodnih naknada.
Raspoloživi iznos sredstava za finansiranje projekata je 800 000 KM, a Ministarstvo obrazovanja je predložilo projekte koje će finansirati gradska/općinska uprava.

Na prijedlog Ministarstva privrede, na današnjoj sjednici, Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je Odluku kojom se odobrava pokretanje postupka dodjele koncesije javnim pozivom- tenderom za eksploataciju mineralne sirovine dolomita na ležištu „„Šišići” kod Ćoralića na području Grada Cazina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Donesena je Odluka o o kriterijima i postupku dodjele sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog kantona putem Vlade Unsko-sanskog kantona za neprofitne organizacije.

Ovom odlukom utvrđuju se korisnici sredstava, kriteriji za utrošak sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu za transfere neprofitnim organizacijama, način podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava, način doznačavanja sredstava, način izvještavanja o namjenskom utrošku sredstava i nadzor nad utroškom sredstava a korisnici sredstava po ovoj Odluci su neprofitne organizacije i udruženja.

Članovi Vlade USK dali su saglasnost i na tekst javnog poziva za dodjelu sredstava neprofitnim organizacijama za su/finasiranje projekata.

krajiski.ba

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Na GP Izačić do daljnjeg će se saobraćati samo jednom trakom

1 Minute čitanja
Ovim putem obavještavamo javnost da je Granična policija BiH, 8. septemba 2023. godine, zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da će se…
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…