Unsko-Sanski kanton

BIHAĆ: Održana 321. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

1 Minute čitanja
321 sjednica

Danas je u Bihaću održan 321. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona.

Između ostalog, članovi Vlade USK podržali su prijedlog Sulejmana Kulenovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i prihvatili Program budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu. u vodnom sektoru – bespovratna sredstva od vodnih naknada.
Raspoloživi iznos sredstava za finansiranje projekata je 800 000 KM, a Ministarstvo obrazovanja je predložilo projekte koje će finansirati gradska/općinska uprava.

Na prijedlog Ministarstva privrede, na današnjoj sjednici, Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je Odluku kojom se odobrava pokretanje postupka dodjele koncesije javnim pozivom- tenderom za eksploataciju mineralne sirovine dolomita na ležištu „„Šišići” kod Ćoralića na području Grada Cazina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Donesena je Odluka o o kriterijima i postupku dodjele sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog kantona putem Vlade Unsko-sanskog kantona za neprofitne organizacije.

Ovom odlukom utvrđuju se korisnici sredstava, kriteriji za utrošak sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu za transfere neprofitnim organizacijama, način podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava, način doznačavanja sredstava, način izvještavanja o namjenskom utrošku sredstava i nadzor nad utroškom sredstava a korisnici sredstava po ovoj Odluci su neprofitne organizacije i udruženja.

Članovi Vlade USK dali su saglasnost i na tekst javnog poziva za dodjelu sredstava neprofitnim organizacijama za su/finasiranje projekata.

krajiski.ba

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Kolone automobila na sjevernim izlazima iz Bosne i Hercegovine

1 Minute čitanja
Ulaskom Hrvatske u šengen počinju strožije kontrole ulaska u Evropsku uniju. Posebno velike gužve će biti na graničnim prelazima koji se nalaze…
Unsko-Sanski kanton

POMAK predstavio kandidata za gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
Sinoć je u Bihaću održana Godišnja konferencija Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK) na kojoj su sumirane aktivnosti u proteklom periodu,…
Unsko-Sanski kanton

Izbjeglice iz Čečenije blokirali granični prelaz Maljevac

1 Minute čitanja
Granični prelaz Maljevac prema EU je danas od 11 sati je ponovo zatvoren. Razlog blokade prelaza je grupa izbjeglica iz Čečenije koji…