Sport

BiH domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

1 Minute čitanja
sjedeca odbojka

Bosna i Hercegovina će biti domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci, otkrio je Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije, na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajeva.

– Koristim priliku u ime reprezentacije i svoje lično ime da se zahvalim svim kolegama u Skupštini, Vladi KS, a posebna zahvala ministru Samiru Avdiću, koji je sve vrijeme bio uz nas.

Mogu ekskluzivno sada da najavim da smo dobili organizaciju Svjetskog prvenstva koje će biti u novembru mjesecu u Sarajevu – kazao je Delalić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, ovo Svjetsko prvenstvo trebalo se održati u Kini u maju ove godine, ali je zbog ponovne epidemije koronavirusa u toj zemlji prvo odgođeno, a zatim novom odlukom dodijeljeno Bosni i Hercegovini.

raport.ba

Vezane objave
Sport

Košarkaški teren

1 Minute čitanja
Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, a kvalitetan košarkaški teren je od ključne važnosti za uživanje u ovoj uzbudljivoj igri….
Sport

Raspored utakmica svjetsko prvenstvo Katar 2022

1 Minute čitanja
Donosimo raspored utakmica sa svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. Petak, 25. novembar Grupa B Wales – Iran 11:00h Grupa A Katar…
Sport

"Zmajevi" večeras dočekuju "Sokole": Naš tim favorit kladionica

2 Minute čitanja
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45 sati) će na zeničkom Bilinon polju ugostiti selekciju Crne Gore, u petom kolu grupe B3 Lige…