Biznis

„Banka Poštanska štedionica“ kreditira „Pošte“ sa dva miliona KM

1 Minute čitanja
postanska stedionica

Banka Poštanska štedionica“, bivša Komercijalna banka, kreditiraće sa dva miliona KM „Pošte Srpske“ kojima je kredit neophodan za održavanje tekuće likvidnosti.

„Pošte Srpske“ su krajem marta raspisale tender za dva kredita u ukupnom iznosu od 5,5 miliona KM.

Na tender za kredit od dva miliona KM stigle su dvije ponude, a ugovor je dobila „Banka Poštanska štedionica“ čija ponuda je ocijenjena kao prihvatljiva i najpovoljnija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovaj kredit „Pošte“ uzimaju na 12 mjeseci, a kamata koju će platiti iznosi 39.800 KM, što je za 200 maraka manje od one koju je preduzeće planiralo.

Pored ovog, „Pošte“ traže banku i za kredit od 3,5 miliona KM za obrtna sredstva na period od tri godine.

Uprava „Pošta Srpske“ je svoje poslovanje u ovoj godini fokusirala na uzimanje milionskih kredita iz kojih će, između ostalog, kupiti objekat za sorting centar, ali i održavati likvidnost i povećati plate.

Naime, pored pomenutih kredita „Pšte“ u ovoj godini planiraju uzeti još jedan overdraft kredit od dva miliona KM za poboljšanje likvidnosti te kredit od devete miliona za kupovinu sorting centra oko kojeg se prošle godine podogla velika prašina.

Capital.ba

Vezane objave
Biznis

U BiH tokom 2021. najviše ulagali Švicarska, Turska i Njemačka

1 Minute čitanja
Vlada FBiH je usvojila informaciju Federalnog ministarstva trgovine o direktnim stranim ulaganjima u Federaciji BiH za 2021. godinu. U informaciji je navedeno…
Biznis

Njemačka kompanija investira 300 milijuna eura u vjetroenergiju u Glamoču i B. Grahovu

1 Minute čitanja
Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin i šef razvojnog projekta njemačke kompanije “wpd GmbH” Andreas Chollet potpisali su sporazum u kojem su regulirani okvirni uvjeti…
Biznis

Jedan od vodećih bh. privrednika sprema novu veliku investiciju

1 Minute čitanja
U Maglaju bi uskoro trebala krenuti izgradnja nove tvornice namještaja a iza projekta stoji Hajrudin Ahmetlić iz Tešnja.Ahmetlić je, inače, vlasnik kompanije Hifa Petrol,…