Biznis

„Banka Poštanska štedionica“ kreditira „Pošte“ sa dva miliona KM

1 Minute čitanja
postanska stedionica

Banka Poštanska štedionica“, bivša Komercijalna banka, kreditiraće sa dva miliona KM „Pošte Srpske“ kojima je kredit neophodan za održavanje tekuće likvidnosti.

„Pošte Srpske“ su krajem marta raspisale tender za dva kredita u ukupnom iznosu od 5,5 miliona KM.

Na tender za kredit od dva miliona KM stigle su dvije ponude, a ugovor je dobila „Banka Poštanska štedionica“ čija ponuda je ocijenjena kao prihvatljiva i najpovoljnija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovaj kredit „Pošte“ uzimaju na 12 mjeseci, a kamata koju će platiti iznosi 39.800 KM, što je za 200 maraka manje od one koju je preduzeće planiralo.

Pored ovog, „Pošte“ traže banku i za kredit od 3,5 miliona KM za obrtna sredstva na period od tri godine.

Uprava „Pošta Srpske“ je svoje poslovanje u ovoj godini fokusirala na uzimanje milionskih kredita iz kojih će, između ostalog, kupiti objekat za sorting centar, ali i održavati likvidnost i povećati plate.

Naime, pored pomenutih kredita „Pšte“ u ovoj godini planiraju uzeti još jedan overdraft kredit od dva miliona KM za poboljšanje likvidnosti te kredit od devete miliona za kupovinu sorting centra oko kojeg se prošle godine podogla velika prašina.

Capital.ba

Vezane objave
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…
Biznis

Za kraj uspješne godine dm zaposlenike nagradio 13. platom

2 Minute čitanja
Opravdana titula Najpoželjnijeg poslodavca u BiH Sarajevo, 20.12.2022. – Njegovanje dobrog odnosa zaposlenika i poslodavca ključ je uspjeha dm drogerie markt, a…
Biznis

Dug propale kripto platforme FTX skoro 3,1 milijardu dolara

1 Minute čitanja
Propala digitalna platforma za transakcije u kriptovalutama FTX objavila je da 50 najvećih vjerovnika duguje gotovo 3,1 milijardu dolara. Skupini od 10…