Vijesti BiH

Uhapšeno još 20 osoba u Banjaluci zbog ubistva Radenka Bašića

1 Minute čitanja
policija rs a

Dvadeset osoba uhapšeno je noćas u akciji MUP-a Republike Srpske na području Banjaluke zbog ubistva policijskog službenika Radenka Bašića iz Prijedora.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru istrage započete 21. marta ove godine na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, dana 26. na 27. mart lišili slobode i izvršili kriminalističku obradu nad 20 lica s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela”,  saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Istakli su da su aktivnosti realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz MUP-a navode da su tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine, identifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

“Nad ovim licima je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela”, dodaju iz policije.

U toku je i dalja opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

MUP Republike Srpske prethodno je saopštio da su uhapšena dva lica u sklopu istrage o ubistvu Radenka Bašića, a kako je ATV objavio, jedan od njih je Aleksandar Miljatović, koji se, prema našim saznanjima, sumnjiči da je upucao Bašića.

Vezane objave
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
×
Vijesti BiH

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića