Ljepota i Zdravlje

7 biljaka koje možete uzgajati u vodi: bez zemlje i zalijevanja

2 Minute čitanja
biljke koje mozete uzgajati u vodi

Bez razmišljanja o zemlji i zalijevanju, ove biljke lijepo će rasti u posudama s vodom i jednostavnije su za održavanje. Osim što su korisne, bit će ujedno i lijep ukras.

Biljke uzgajane u vodi su podjednako ukusne kao i one koje uzgajate u vrtu. Možete ih držati unutar kuhinjskog prozora ili na kuhinjskom pultu. Osim što su korisne i upotrebljive, bit će ujedno i lijep ukras.

Najjednostavnije je da uzmete izdanak biljke sa korijenom i ubacite ga u staklenu flašu napunjenu običnom vodom. Izbjegavajte direktnu upotrebu klorirane vode, jer nije dobra za biljna vlakna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pitka voda, ostavljena da odstoji preko noći je poželjna za upotrebu, kao i kišnica. Izvorska ili bunarska voda su najbolje, jer imaju izvjesnu količinu topljivih minerala koji su korisni za biljke.

Reznice (izdanci) brzo puštaju korenje u vodi. Nije potrebno da vodi dodajete suplemente za brži rast. Dovoljno je da iz vrta otkidate izdanke biljke i stavite ih u posudu napunjenu vodom.

Biljke koje se uzgajaju u vodi

1. Menta

Menta je biljka koja se najviše koristi u medicinske svrhe jer sadrži visoku razinu mentola. Uzgajanje mente u vodi je jednostavno. Potrebno je samo da stavite svježe izdanke u vodu kako bi izrasli novi mladi izdanci.

2. Origano

Uzmite svježe reznice i stavite ih u vodu i primijenite savjete za uzgajanje u vodi.

3. Bosiljak

Bosiljak je biljka kojoj odgovara toplina i može dugo opstati u posudi punoj vode, sve dok je toplo u prostoriji. Uzmite izdanke prije nego što počne cvjetati.

4. Kadulja

Uzmite reznice žalfije na proljeće i ubacite ih u vodu. Ovoj biljci je potrebna osvijetljena i prozračena prostorija jer je sklona plijesni.

5. Matičnjak

Listovi ove biljke mogu se koristiti za čaj i vrlo je popularna u domaćinstvima. Izdanke je najbolje uzeti na proljeće ili u jesen. Matičnjaku je potrebno 3-4 tjedna da pusti korijenje. Također, vodite računa da posude s vodom držite na toplom, osvijetljenom mjestu na kojem će biljka dobivati potrebnu svjetlost. Voda treba biti čista i trebali bi je redovno mijenjati.

6. Ružmarin

Drvenastim izdancima ružmarina potrebno je više vremena da puste korenje, ali je ovo biljka koju bez problema možete uzgajati u kući na sunčanom mjestu.

7. Stevija

Ova slatka biljka je odlična za zaslađivanje čaja i drugih napitaka. Uzmite reznice u vidu grančica i stavite ih u vodu. Kako bi mogla rasti, potrebno je da joj osigurate toplo mjesto na kojem će boraviti i dovoljno svjetlosti.

sensa.mondo

Vezane objave
Ljepota i Zdravlje

ORTHOMOL IMMUN

3 Minute čitanja
Orthomol Immun je prehrambeni dodatak koji se često koristi kao podrška imunološkom sustavu. Ovaj proizvod je dostupan u obliku granula, tableta ili…
Ljepota i Zdravlje

Prokrastinacija: Kako se nositi s odlaganjem obaveza

3 Minute čitanja
Da li ste ikada osjetili nemir i nelagodu kada ste imali obaveze, ali niste znali kako da počnete? Ako ste se ikada…
Ljepota i Zdravlje

Pantenol krema - kako djeluje i kako koristiti

4 Minute čitanja
Pantenol krema je proizvod za njegu kože koji se obično koristi za različita stanja kože, uključujući suhu kožu, iritacije i manje ozljede….