Vijesti BiH

5. MAJ Počast ubijenoj djeci tokom opsada Sarajeva 1992-1995

1 Minute čitanja
spomen obiljezje ubijenoj djeci Sarajeva

naša stranka usk kandidati

U organizaciji Skupštine i Vlade KS sa Udruženjem roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva danas će biti obilježen 5. maja – Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva u periodu 1992-1995.

Brojne delegacije će se početkom u 11 sati položiti cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 u ulici Maršala Tita. Cvijeće će položiti i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva Željko Komšić. 

U Sarajevu je tokom agresije na BiH i najduže opsade jednog grada u modernoj historiji ubijeno 1.601 dijete. Ubijani su za vrijeme igre, kod škole, na igralištima, u svojim domovima. Ni 30 godina nakon početka agresije nema nijedne optužnice za smrt jednog djeteta u Sarajevu. Roditelja je iz godine u godinu sve manje, a umiru bez dočekane trunke pravde za svoju ubijenu djecu. Ovaj datum obilježava se 2020. godine, odluka je u septembru 2019. godine donijela Vlada KS na inicijativu skupštinskog zastupnika Zvonka Marića. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zbog obilježavanja Dana sjećanja u vremenu od 10:45 do 12:00 sati, doći će do privremenih izmjena saobraćaja u ulici Maršala Tita.

U tom periodu biće zabranjen saobraćaj za motorna vozila na saobraćajnici Maršala Tita, na dionici od raskrsnice sa ulicom Dalmatinska do raskrsnice sa ulicom Koševo. 

Alternativni pravci kretanja biće: 

– Ulica Maršala Tita-Dalmatinska-Mejtaš- Čekaluša-Koševo; 

– Branilaca Sarajeva-Radićeva-Trampina; 

– Radićeva – Mis Irbina – Reisa Džemaludina Čauševića – Obala Kulina bana. 

Regulaciju toka saobraćaja u glavnom terminu vršiće pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS. 

nap.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Konferencija “Dani osiguranja u BiH” 2022

1 Minute čitanja
Konferencija “Dani osiguranja u BiH” održava se 29. i 30. septembra u Sarajevu. Organizator ovog prestižnog događaja Udruženje društava za osiguranje u…
Vijesti BiH

Prijeti li nam nestašica pšenice

2 Minute čitanja
Hoće li biti dovoljno pšenice na domaćem tržištu u posljednje vrijeme je pitanje svih pitanja. Dok mlinari i pekari nade polažu u…
Vijesti BiH

UPOZORENJE: U Wudy kobasicama u BiH pronađena opasna bakterija

1 Minute čitanja
U pilećim kobasicama italijanske marke “Wudy” na tržištu BiH pronađena je bakterija Listeria monocytogenes, pa se potrošačima savjetuje da ne konzumiraju ove…