Vijesti BiH

Zbog jakog udara vjetra u pojedinim dijelovima BiH na snazi žuti meteoalarm

1 Minute čitanja
VJETAR

Zbog jakih udara vjetra na području Krajine, sjeverozapadne i jugozapadne Bosne, te Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako se na području livanjske i mostarske regije očekuju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat, dok se na području bihaćke regije prognoziraju udari vjetra između 40 i 50 kilometara na sat.

Također, na području banjalučke i trebinjske regije očekuje se mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 11metara u sekundi (40 kilometara na sat), posebno u južnom planinskom dijelu regije. Istovremeno u planinskom dijelu trebinjske regije vjetar može biti i olujni sa udarima između 40 i 65 kilometara na sat.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar”, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. U zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vezane objave
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…